自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

幸福花 發表於 19-11-22 21:58
回覆 cathy-tse 的帖子

希望香港好起來!

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

2020勳章

怪獸青BB 發表於 19-11-22 23:01
嚟兩個禮拜無得去做運動(交通問題),然後要早起返工睡眠不足又搞到個人好燥底,聽日要去行下山先得
...

行下山都好

禁止發言

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

琥珀宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

男爵府

2020勳章

社會亂經濟差、阻/冇交通要行路、四圍爛容容、停課、冇街去都忍到,但見到私了的片就會好驚。近排仲慘唔知係咪有d焦慮,因為老公成日催住要返澳洲,話香港已經撕裂人已經變質,小朋友一定要走⋯其實有得揀我想留係香港好在上個禮拜朋友陪我上咗大陸睇concert好開心好開心,返來咁啱警察又好似強勢返,有返d希望咁

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

cathy-tse 發表於 19-11-22 21:53
我 半個月 前都覺得自己開始有啲問題

因為覺得警察實在太可憐 做盡一切我哋都幫唔到佢

我不時去深圳透氣,暫時完全離開香港的環境,拋下所有煩惱,感覺很舒服!

在最恐怖的時段,印象很深刻的是,從來沒有試過,到了口岸快要過關回港的時候,竟然不想回香港~ 不想回到地獄!

禁止發言

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

回覆樓主:

我睇新聞見到暴徒打人私了,火燒伯伯後,激到血壓上升,心跳加速,要睇中醫,宜家仲食緊藥

大宅

2020勳章

nama 發表於 19-11-22 23:13
社會亂經濟差、阻/冇交通要行路、四圍爛容容、停課、冇街去都忍到,但見到私了的片就會好驚。近排仲慘唔知 ...

出去走走真係好D架,去邊到?睇邊個的Concert咁開心?講唔講得?
我其實都想去玩下,但我囡好忙,好多功課和測驗,而且聖誕後有mock exam,所以唔想出外費時影響佢,可能遅D去擇strawberry(emoji)(emoji)

大宅

2020勳章

waic 發表於 19-11-22 23:36
我睇新聞見到暴徒打人私了,火燒伯伯後,激到血壓上升,心跳加速,要睇中醫,宜家仲食緊藥
...

我地見到都好氣頂,希望唔會再有人受傷害,香港快D回復正常!保重,早D訓啦!

珍珠宮

S_family 發表於 19-11-22 12:54
me too, 好大壓力,因爲我老公又話自己中立,依兩三個星期,冇la la指住鬧我係賣國賊間諜,早幾日係個仔面 ...

你老公禁激....

大宅

S_family 發表於 19-11-22 12:54
me too, 好大壓力,因爲我老公又話自己中立,依兩三個星期,冇la la指住鬧我係賣國賊間諜,早幾日係個仔面 ...

妳老公禁樣同妳講野既

琥珀宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cpmummy 發表於 19-11-22 22:56
星期日先係,咁快就發投票夢?
今晚做番個Facial,放鬆下,唔好諗咁多啦!
...

已10幾年無投票,聽佢地講投左,8點先阻人投票……

相知相遇相識

大宅

cpmummy 發表於 19-11-22 12:23
請關注香港普通市民的精神健康,被困年青成年人(唔係小朋友)有抑鬱,係他們放不下,不能面對自己過錯行出來 ...

正常的人,都會比班暴徒搞到精神困擾,何況警察要面對暴徒,他們真是要全港大亂,搞到多咗精神病人。現在通街殺人放火燒鋪已經是日常生活。

水晶宮

nama 發表於 19-11-22 23:13
社會亂經濟差、阻/冇交通要行路、四圍爛容容、停課、冇街去都忍到,但見到私了的片就會好驚。近排仲慘唔知 ...

JM就好啦
我之前都專登買飛去睇kpop演唱會, 可以叫吓, 放鬆吓, 現在咩演唱會都叫停晒。

男爵府

2020勳章

cpmummy 發表於 19-11-23 00:36
出去走走真係好D架,去邊到?睇邊個的Concert咁開心?講唔講得?
我其實都想去玩下,但我囡好忙,好多功課 ...

成團半年的大陸男團R1SE巡演首站廣州,我鐘意咗個隊長兩年了,依家好似個仔稍有成就咁好安慰好開心 不過最記得佢6月8日成團,6月9日香港就開始亂到依家

男爵府

2020勳章

cbeyond 發表於 19-11-23 07:53
JM就好啦
我之前都專登買飛去睇kpop演唱會, 可以叫吓, 放鬆吓, 現在咩演唱會都叫停晒。
...

尋日聽到Eason取消演唱會都好莫明失落(不是粉絲),社會亂真係不配有娛樂你話安全係幾重要,唔安全那有自由?

大宅

2020勳章

crystal媽咪 發表於 19-11-23 07:29
已10幾年無投票,聽佢地講投左,8點先阻人投票……
有次發夢之前送出去嘅物品俾佢地用左黎做破壞,跟住我 ...

今日天氣幾好,趁末亂出去行下公園,我剛路過運動場,見好多人跑緊步,有老有嫩,幾鍾意這種靜中帶生氣的氣紛。
唔好理咁多,明天先來玩真投票啦

大宅

2020勳章

noel2010 發表於 19-11-23 07:49
正常的人,都會比班暴徒搞到精神困擾,何況警察要面對暴徒,他們真是要全港大亂,搞到多咗精神病人。現在 ...

係見D人因果是非掉轉哂,條氣頂住,超壓迫,好在我囡可同我傾下,我同她初初都冇立場(而且我怕我意見末必啱,唔想影響她,又因冇時間睇條例),但我九月開始醒覺,十月開始超嬲,真係好傷心又幫唔到D咩⋯⋯

大宅

2020勳章

nama 發表於 19-11-23 09:31

成團半年的大陸男團R1SE巡演首站廣州,我鐘意咗個隊長兩年了 ...

我冇留意這團(emoji),我估應該都係超級小鮮肉,我近幾年只迷韓星,個個都高大靚仔又溫柔(戲裡面),米到死死下,仲想學韓文放便睇戲,我D朋友話我迷到痴左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊