時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 PCCW2319 的帖子

係咪真架?我要準備香檳

男爵府

LLM@ 發表於 19-11-23 18:05
嗱 我早兩年聽返来但從來冇爆過出去,果次去杭州見到一D人物 根據佢地講,係scan到你後背 ...

係步態認人,每個人行路,腳部內外番,腰動作,左右擺動幅度都有差異,國內好似有家公司叫水滴科技,專研究呢個技術,仲有可以根據容貌辨識親屬可能性,話音認人等等。
其實只要有足夠數據(大數據),以AI分類分析,從中找出極細微(或經公式轉化為另一角度)差異,中國有十四億人,數據多,收集又有中央處理,呢方面發展速度全球第一!

男爵府

maskuito 發表於 19-11-23 18:18
回覆 PCCW2319 的帖子

係咪真架?我要準備香檳

好彩連登仔未知(或自己唔去投,呃左其他人去投先算),冇人在連登提呢個可行性!
可能繼成班去理工反而送頭,數百人被告暴動後!
又一次去投票,數千人被告非法集結,參與非法集會!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

PCCW2319 發表於 19-11-23 13:05
點票? 應該係公開同有人監票。

sorry, 應該係票站入面協助選民既工作人員!

男爵府

mandy952 發表於 19-11-23 17:27
除非佢連對眼都遮埋
咁明日未係捉曱甴日,yeah

其實同露唔露眼既關係,因為成個辨識將數據轉化成一些叫eiganvalue 或eiganvector既大量數字!
而一個相同數字代表可能係各面部特徵既組合,遮得多,係會增加辨識難度,但中國已研究出數據組合去破解!

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

tweety_joey 發表於 19-11-23 18:20
係步態認人,每個人行路,腳部內外番,腰動作,左右擺動幅度都有差異,國內好似有家公司叫水滴科技,專研 ...

嘩,超勁呀
天空之城, 快樂之地

琥珀宮

tweety_joey 發表於 19-11-23 18:31
其實同露唔露眼既關係,因為成個辨識將數據轉化成一些叫eiganvalue 或eiganvector既大量數字!
而一個相同 ...

我明白,但如果露對眼,基本上都實捉到

珍珠宮

回覆樓主:

老公話telegram已經好多人講叫佢地聽日唔好去投票

水晶宮

怪獸青BB 發表於 19-11-23 20:26
老公話telegram已經好多人講叫佢地聽日唔好去投票

身有屎, 所以唔敢去啦!
天空之城, 快樂之地

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能一入票站前已要求你除口罩,即拍樣貌捉人

大宅

PCCW2319 發表於 19-11-23 11:22
曱甴走得一時, 走唔得一世。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

大宅

zaza0427 發表於 19-11-23 12:53
我知既好多黄絲公务員被徵召去幫選舉會做点票人員,真係吾知會吾會有公正既選舉! ...

你們放心,在站内職員是在職公務員,當然有藍亦有黃,但我們是要公平公正的立場的。

男爵府

回覆樓主:

wow...曱甴今次仲唔坐監

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

暴徒要暴光啦!

首頁

尾頁

跳至