親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

聖誕會去曼谷。

記得廿年前喺曼谷食過法國餐,正宗九道菜果隻,十分抵食。由於當時係朋友嘅朋友帶我哋去,其實我都唔記得係邊間。

上年去曼谷,自己上網揾法國餐廳,結果去到完全唔係我心目中果種,連煎鵝肝都冇。

請問有冇jm可以介紹你哋喺曼谷食過嘅法國菜,平貴都可以,有煎鵝肝就最理想

公爵府

rabbitboyboy 發表於 19-11-24 10:16
聖誕會去曼谷。

記得廿年前喺曼谷食過法國餐,正宗九道菜果隻,十分抵食。由於當時係朋友嘅朋友帶我哋去, ...
我諗你講嗰間係 Cest Bon,在 Intercon 地下,如果我冇記錯,應該已經執左(或者搬左去第二度)
可以試下文華酒店裡面嘅 Le Normandie,有鵝肝的

wcpcelia    發表於 19-11-25 14:53

男爵府

2020勳章

mugtaitai 發表於 19-11-24 13:01
我諗你講嗰間係 Cest Bon,在 Intercon 地下,如果我冇記錯,應該已經執左(或者搬左去第二度)
可以試下文 ...

謝分享
等我了解吓先

大宅

2020勳章

mugtaitai 發表於 19-11-24 13:01
可以試下文 ...

呢間好貴,請問有冇平價少少推介?

另外,請問有冇正宗泰國餐推介,謝謝你

公爵府

raya1208 發表於 19-11-30 19:56
呢間好貴,請問有冇平價少少推介?

另外,請問有冇正宗泰國餐推介,謝謝你
平價少少的法國餐廳,或者試下 Water Library,在 Central Embassy, casual 過文華,都好味的
正宗的泰國餐廳在曼谷一街都係,求其撞入一間都唔會難食,邊度就腳行到邊食到邊吧

大宅

2020勳章

mugtaitai 發表於 19-12-1 15:37
平價少少的法國餐廳,或者試下 Water Library,在 Central Embassy, casual 過文華,都好味的
正宗的泰國 ...

Thanks!! 慶祝生日,所以想揀間好d(泰菜)

公爵府

raya1208 發表於 19-12-1 15:51
Thanks!! 慶祝生日,所以想揀間好d(泰菜)
oh原來係慶祝生日,咁去環境好D嘅啦,intercontinental 樓下商場有間 Sawadee;Anantara 裡面的 Spice Market 都不錯;Grand Hyatt 商場內的 Erawan Tea Room 有泰菜 buffet,坐得舒服,去得過;新派少少的有從美國開返轉頭的 Osha ,中意食泰式海鮮不妨去 Laem Charoen,Central World 同 Siam Paragon 都有分店,好方便
暫時諗到呢幾間,睇下其他會員有冇另外的推介

大宅

2020勳章

mugtaitai 發表於 19-12-1 16:13
oh原來係慶祝生日,咁去環境好D嘅啦,intercontinental 樓下商場有間 Sawadee;Anantara 裡面的 Spice Mark ...

多謝詳細資料

公爵府

raya1208 發表於 19-12-1 16:14
多謝詳細資料
唔客氣。預祝生日快樂,玩得開心D

大宅

2020勳章

mugtaitai 發表於 19-12-1 16:17
唔客氣。預祝生日快樂,玩得開心D

多謝你

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

oh原來係慶祝生日,咁去環境好D嘅啦,intercontinental 樓下商場有間 Sawadee;Anantara 裡面的 Spice Mark ...

Sukhothai嘅Celadon環境唔錯呀
https://www.sukhothai.com/bangkok/en/dining/restaurant-celadon

男爵府

2020勳章

伯爵府

2020勳章

thx info

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊