時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

其實每個地方也有佢地既問題,即使去到外地也一樣
但每個人也有佢地既選擇

珍珠宮

因為呢幾個月黎,泛民支持暴徒,黃絲,所以,佢地獲得一大班黃絲去支持,團結去投票。 相反,暴亂咁多個月,除了何議員會出面強烈譴責暴亂分子序外,其他建制派議員絕大多數都唔敢出聲,怕事。佢地唔能夠團結對外,亦唔能夠拉攏藍絲一起團結,所以慘敗! 我見啲候選人,黃絲候選人都偏向每天或隔一排就出黎拉票,落選區,相反,中立或藍絲候選人,都唔太見踪影。人地真係為咗贏嗰一票,鋪排咗幾耐。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Rhapsody2 的帖子

Agreec6係靠自己努力而擁有的人,不過他不是選民,
原本FB以為全黃, 後來前天睇FB發現,
一個令黃C親友羨慕叻人, 現在都係趁後生為家人打拼, 增值資產及財富,
他身在新加坡工幹, 一直為正義發聲, 當然也投不到票。
他們都是為目標努力以赴, 令自己及家人生活更優越的人, 沒有埋怨政府。
是努力擠進住半山的少數, 俯瞰一群沉迷政治, 埋怨及不進則退的大多數。

如果唔係睇住C6, 其實我都係其中一個只懂埋怨的黃C。

政治從來都係自私同黑暗, 黎緊放長雙眼睇泛民如何分裂同互相撕殺。
只要有財有權, 是否留在香港 全世界去哪裡生活, 就是自己話事了。

男爵府

痛心加失望

公爵府

回覆 mba34567 的帖子

我呢幾個月一直諗要係大灣區買樓,而家要加快步伐,快啲做 research.

hungng    發表於 19-11-25 19:19

公爵府

大肉兒 發表於 19-11-25 02:37
唔送啦
all the best
等班黃人係香港,廿八年後,始終會一國一制,咪以為期間香港可以獨立!

侯爵府

mcs74 發表於 19-11-25 08:45
同意,係咁暴亂期間,竟然放走個律政師去英國參加個唔知咩鬼會~

呢樣未算,最主要係佢由7.1開始,就應該認真打擊暴力,個陣仲未至於法治淪陷,之後落去幾個月不聞不問,先有而家暴力常理化呢個結局

珍珠宮

setrea 發表於 19-11-25 10:43
呢樣未算,最主要係佢由7.1開始,就應該認真打擊暴力,個陣仲未至於法治淪陷,之後落去幾個月不聞不問,先有而 ...

係,點解可以有咁無責任心ge師長林鄭不如下台比毛婆做特首啦,睇下佢搞到咩出黎。

仲有好多局長都唔出聲唔做野我地藍人努力了,政府內部自己都搞唔掂,真係好失望。究竟林鄭其實係咪都係黃,先可以縱容到呢班黃人局長

侯爵府

mcs74 發表於 19-11-25 10:53
係,點解可以有咁無責任心ge師長林鄭不如下台比毛婆做特首啦,睇下佢搞到咩出黎。

仲有好多局長 ...

我覺得佢都係黃,早一兩個月,我自己亦都知道好多人都投訴連僼牆、醫管局等,佢遲咁耐先做,好多如醫管局等都仍然未處理

伯爵府

2018復活節勳章

jellomama 發表於 19-11-25 10:27
等班黃人係香港,廿八年後,始終會一國一制,咪以為期間香港可以獨立!
...

who said wanna independent ?

大宅

今朝我都同我老公講,如果我地冇仔女,喺邊度生活都冇所謂。但如果有仔女的,真係唔好俾喺香港讀書呢班人涂毒

子爵府

原來香港人係愛暴力、破壞

大宅

市民不理性,感性先行,不喜歡現屆政府就選反對派玩死佢,但有沒有想過後果?選出黎曱甴沒有從政經驗,只是剛畢業的「小朋友」如何治理果區?中央巳明確大部份人的意決就係反自己,如此這般會收番對港的著數,如不再投資香港,這會影響香港經濟,不再給予優惠,再加上自招的美國制裁,香港經濟四面受敵。名業衰退。當然現在住公屋攞綜援果d,無影響.....

男爵府

回覆樓主:

大家唔好太傷心
諗深一層,宜家香港爛哂係由泛民引起,個爛攤子由泛民自己去收拾返正常不過,我地作為小市民只要好好監察泛民有無能力回復香港繁榮就可以,如果無,就下屆再努力投票
理性的藍絲們,唔好再同黃人嘈啦,我地唔會輸打贏要,我們沉默做好我地監察工作就可以了

hungng    發表於 19-11-25 19:21

男爵府

babyhk 發表於 19-11-25 01:58
無晒希望 阿爺。。可否憐憫下香港打救我們
到左今日我反而唔希望呀爺出手,既然香港民意係咁,我地應該尊重,就睇下香港人點靠自己闖出一片天未常唔係好事

子爵府

ddkaka 發表於 19-11-25 02:13
要搵食退休先走得,但係大陸買咗樓放假就上去住幾日心情都差好遠,亞囝就崖多幾年,大學返大陸讀,只想佢 ...

遲吓香港仲搵到食嗎?

水晶宮

我很想走
但不能走

水晶宮

回覆 ddkaka 的帖子

想問下你知不知道那裡可以有更多升學資料?那裡讀書較好?我想阿仔中學都轉去,費事日日見住佢打機,又可以早啲適應內地讀書風氣

珍珠宮

lovelovesing 發表於 19-11-25 01:47
+1
早幾日已經開始步署.....
我唔想我小朋友睇住呢個香港由繁榮急速咁衰落....呢種經歷太恐怖了

不足六個月,盛勢變亂世
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

子爵府

delana 發表於 19-11-25 14:19
回覆 ddkaka 的帖子

想問下你知不知道那裡可以有更多升學資料?那裡讀書較好?我想阿仔中學都轉去,費事日 ...

我都想知,認真

首頁
34567...8

尾頁

跳至