時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tredd 發表於 19-11-25 12:48
我想知這個比例相比之前有冇變過?如果差唔多,即係這幾個月發生嘅事根本改變唔到香港人
...

上次區議會 ,建制 47.4%, 泛民 42.6%

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
總有離別的時候

男爵府

2024年龍年勳章

我住個區的建制派落選了, 但票數相比上屆其實差不多, 支持建制的人一直無少過~

反而泛民推薦的新人比建制只是多幾百票跑出, 由此可見, 好多地區全靠新登記選民, 借住而家局勢亂, 為反政府而選擇投泛民, YC出盡全力先得近6成票領先, 其實不算嬴好多~

不過, 泛民嬴左就係嬴左, 我覺得無問題, 唯有希望佢地能做實事, 對社區有貢獻, 如果佢地一直為反而反, 只會一昧埋怨政府, 我相信未來的選舉大家會更積極出來參與投票!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實政府應該開一條隊比長者排會公平D!根本長者體能點同你企到一個鐘或以上!變相忽視左佢地呢一群!搭車都有關愛坐去關顧班長者啦!
今次比班賤民排完又排去製造超多人排隊效果,阻嚇了班長者!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

姬絲汀汀 發表於 19-11-25 12:25
同意,我好傷心失望,好懷疑自己,點解大比數支持暴力破壞。我著眼點係破壞!講政見講民主和平的我明白我 ...

唔使失望,雖然反對派贏咗今次區議會選舉,如果佢哋地區工作做得好嘅,市民有福囉。但市民有眼睇嘅,做得唔好或令環境變得越來越差,到下年立法會選舉,就會用選票教訓佢哋

大宅

呢個結果証明蠢人太多!

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我對於出年立法會選舉, 一D都唔樂觀....
我嗰區, 做咗16年的區議員, 輸咗俾一個空降犯民素人, 已證明, D人為反政府, 已無視過往政績, 只為反而反....
出年立法會, 相信更加一敗塗地.
我只諗緊, 當在野黨變成執政黨, 香港的民生會變成點....
你知啦, 班犯民, 一向只玩政治, 不理民生....

大宅

小荻媽咪 發表於 19-11-25 05:14
未發生呢件事之前 好多人都冇諗住要投票 所以冇登記做選民
周柏豪有呼籲大家記得登記做選民,但BK一面倒鬧爆柏豪BB

大宅

小虎88 發表於 19-11-25 07:22
啱!我身邊有好多藍人都無登記!
周柏豪有呼籲大家記得登記做選民,但BK一面倒鬧爆柏豪BB

侯爵府

Miulo 發表於 19-11-25 12:52
我朋友選區有6千幾可投票人,但開票出來合共有7千幾,係咪有人做手脚。

邊區?要徹查!

公爵府

goo_littlebb 發表於 19-11-25 06:24
好失望
好彩我區個建制都驘左,我投佢不是因為佢背景,而係佢真係做好多地區工作。
不過算啦! ...
恭喜。我個區嘅現任區議員都好勤力,可惜輸百幾票,仲要比個連登仔嬴左。 剩者為王敗者為寇,我等待下年立法會再投過。

公爵府

Tobbyy 發表於 19-11-25 13:37
恭喜。我個區嘅現任區議員都好勤力,可惜輸百幾票,仲要比個連登仔嬴左。 剩者為王敗者為寇,我等待下年立 ...
勝者為王敗者為寇, 出錯字咋,唔好小學雞玩捉字蝨

珍珠宮

fatorc 發表於 19-11-25 04:38
輸區議,贏立法
香港繼續亂,中國先有理由去做更多工作

我好想亂呀!攬抄好,等入貨

子爵府

woodpecker 發表於 19-11-25 05:29
咁多暴力,惡毒行為,反而令反對派得咁多席位,咁香港日日罷工罷課啦

咁就一定,多人支持暴力 ,明年立法會只會更暴力

子爵府

Miulo 發表於 19-11-25 12:52
我朋友選區有6千幾可投票人,但開票出來合共有7千幾,係咪有人做手脚。

應該唔會咁誇張的,雖然我痛恨曱甴,但好難做到選票多過選民人數

男爵府

回覆樓主:

好多藍人淨係識鬧,選民又唔去登記,票又唔投,果啲人最無資格鬧

最無辜係年紀大果啲,可能蓋錯左位就變左癈票

大宅

sisilee321 發表於 19-11-25 08:51
無投票個d懶囉,見到人多唔排.....
今日係街市聽到我個區D婆婆話佢地去到票站D職員同佢地對完資料問佢投邊個之後票都唔比就同佢地講投佐,有D就話去到話佢已經投佐,唔一定係懶

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

等過馬路同埋排隊時,都聽到有啲人係到講,唔想日日放火燒舖燒人,堵路返唔到工返唔到學,就投泛民啦

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

小荻媽咪 發表於 19-11-25 05:14
未發生呢件事之前 好多人都冇諗住要投票 所以冇登記做選民

伯爵府

saving_hope 發表於 19-11-25 13:11
我住個區的建制派落選了, 但票數相比上屆其實差不多, 支持建制的人一直無少過~

反而泛民推薦的新人比建制 ...

贏就係贏,輸就係輸,我會尊重結果,又等睇泛民點為香港建設

子爵府

vpo0615 發表於 19-11-25 13:24
我對於出年立法會選舉, 一D都唔樂觀....
我嗰區, 做咗16年的區議員, 輸咗俾一個空降犯民素人, 已證明, D人 ...

咪變左台灣咁囉,二三十年無進步過,人民生活無改善過

首頁

尾頁

跳至