時政擂台

跳至

首頁

尾頁

管理員

精叻鼠年勳章 2020勳章 2019新春慶豚圓 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

tester5 發表於 19-11-25 15:07
下,8成半是說區議會議席喎。

永別了民建聯。

係喎!唔好意思!你講緊4年後區選!
我以為咁有大志,講明年立法會添

男爵府

2020勳章

bongbongpatty 發表於 19-11-25 14:48
吾係要贏
係要還我香港
我地係做我地應該既事

港獨

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

alicego62 發表於 19-11-26 11:17
港獨

又係你

男爵府

2020勳章

bongbongpatty 發表於 19-11-26 18:02
又係你

大宅

tester5 發表於 19-11-25 15:07
下,8成半是說區議會議席喎。

永別了民建聯。
其實點解你咁執著永別民建聯呢?其實有競爭才有進步啊!難道你認為沒有了民建聯,香港所有問題就能解決?哪一個政黨都好,都應該是服務香港和市民,做得不好就下野,監督執政黨,這才是健康有益的民主社會!看看現在香港是做什麼,為黨爭而黨爭,為黨爭而投票,贏了的沾沾自喜,輸了的就要永遠退出歷史舞台?雖然你說你是中立,為香港福祉計,但我能感覺到你的偏見!

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

nannanma 發表於 19-11-26 19:05
其實點解你咁執著永別民建聯呢?其實有競爭才有進步啊!難道你認為沒有了民建聯,香港所有問題就能解決?哪 ...

樓主問的「咁好」,我才「玩味」小小答佢啫,你唔開心呀?

我不解釋了,這是我10小時前剛剛一個reply,你覺得我偏頗就偏頗,總之我就是我,我係永遠唔會改我立場,我愛國愛港,反暴力,反破壞,支持成立獨立調查委員會:

我同意楊岳橋所講,雖然算是小勝,但建制有40%支持,那是堅實的。泛民一定不可鬆懈。

各位可以當選的「政治素人」,你地係毫無政黨支持的情況下當選,是好幸運的事,時勢造就了你們。要知道以前民主第二梯隊爭取出線都不是易事,你們是好幸運的一群。

幸運還幸運,絕不要忘記你地只是取得剛過半數的支持,其實仲有一半人係「唔支持」你地。4年後可否連任,還看你們的議會工作。

所以,請不要學民建聯不務正業,不要學游惠貞等玩野,請好好專注地區事務,建立人脈,為泛民清空建制的地區票倉。尤其是立會下年就選舉了,你們的工作有機會直接影響到下年的選情。請你們務必做好,好好開會,好好和區議會/民政處合作,多了解地區事務,公公婆婆的需要。

大宅

回覆 tester5 的帖子

你誤會了,只是有感而發,我無任何唔開心!你當然有你的自由!只是見到勝利的泛民議員即刻落井下石,並揚言“復仇”而覺得...

子爵府

2020勳章

KUDOS 發表於 19-11-25 14:31
對,所以大家有眼見到泛民今日並非以興奮嘅心情去迎接新一屆議會。今屆泛民議員任重道遠,要同我地反映非暴 ...

咁阿朱已完真係無乜可能落敗,基本上紙板公仔貼上八個字就一定勝出人,只是一班原居民努力擊退曱甴,打勝了漂亮的一仗

大宅

mugtaitai 發表於 19-11-25 14:19
對,呢次結果並不表示泛民有幾好,只係大家用選票話比政府知大家有幾不滿,泛民唔好覺得贏左就沾沾自喜,來 ...

X 2

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

nannanma 發表於 19-11-26 20:53
回覆 tester5 的帖子

你誤會了,只是有感而發,我無任何唔開心!你當然有你的自由!只是見到勝利的泛民議 ...

請問邊個落并下石?邊個揚言復仇?

首頁

尾頁

跳至