時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

今次選舉投票有25%廢票咁多?堅定流呀?

如果係真既話,真係好有問題囉,大佬!

子爵府

2024年龍年勳章

ChingYee123 發表於 19-11-25 14:53
...

我有疑問,按no.排隊後,交身份證時有個圍板,我望住佢地搵名,但佢地喝我退後。咁其實亦應可讓本人望住確定職員是否劃去自己名,如果職員舞弊冇劃去名,咁都有機會俾人投多次喎。唔知你地係未咁。

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章

我都覺得可疑,須知道今次D人員都係公務員抽出來做OT的(你知公務員有幾咁黃啦),其實有幾多係真廢票,建制應該要覆檢,好多都係差一二百票的選區

大宅

Happy_hk 發表於 19-11-25 15:02
我有疑問,按no.排隊後,交身份證時有個圍板,我望住佢地搵名,但佢地喝我退後。咁其實亦應可讓本人望住確 ...

你講起我又記得,上次選舉我交身分證,佢都比我望到佢搵名嚟劃,但今次塊圍板好高我完全望唔到

其實仲有個疑問,如果冇去投票的人,佢哋咪求其搵個人攞咗佢張選票囉?其實呢個係咪漏洞,好易俾人作弊?

子爵府

ChingYee123 發表於 19-11-25 14:53
...
即有四張選票,當中就有一張係癈票?我有無理解錯?好有問題喎。。。。

大宅

...

請問資料來源thx

珍珠宮

我有疑問,按no.排隊後,交身份證時有個圍板,我望住佢地搵名,但佢地喝我退後。咁其實亦應可讓本人望住確 ...
你唔講我又無留意喎!

不過,如果廢票有成25%既話,真係好恐怖囉!

依家南昌同盛康本來都係輸咗,之後再重新點票嬴返來架!咁即係證明真係有好多票無啦啦被人當廢票咁!唉!

珍珠宮

floralw 發表於 19-11-25 15:14
請問資料來源thx
係FB見到有貼文講既,佢話直播有講喎!

珍珠宮

KittyMelody1 發表於 19-11-25 15:13
即有四張選票,當中就有一張係癈票?我有無理解錯?好有問題喎。。。。
...
真係唔知堅定流?FB有貼文,有人話直播有講係真的!

大宅

yumw 發表於 19-11-25 15:11
你講起我又記得,上次選舉我交身分證,佢都比我望到佢搵名嚟劃,但今次塊圍板好高我完全望唔到

其實仲有 ...

今日華記有講呀,好易㗎咋,臨尾一分鐘,劃曬啲無來果啲名,再自己吸印投比自己友,神不知鬼不覺

公爵府

kwclau 發表於 19-11-25 15:22
今日華記有講呀,好易㗎咋,臨尾一分鐘,劃曬啲無來果啲名,再自己吸印投比自己友,神不知鬼不覺
...

好心政府就用電腦化啦

hightable    發表於 19-11-26 08:14

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

好彩見到BK會員提醒,我有睇住職員劃咗名至投票

侯爵府

1/4......好多喔~

大宅

kwclau 發表於 19-11-25 15:22
...

冇 cctv?

侯爵府

其實仲有 ...

其實係架喎, 可以監守自盜

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

喝你立即投訴佢啦

侯爵府

ChingYee123 發表於 19-11-25 15:16
你唔講我又無留意喎!

不過,如果廢票有成25%既話,真係好恐怖囉!

每區d票要重新點算, 連埋廢票。

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實仲有 ...

我睇到喎, 圍板都係噤上下高, 我睇住佢劃名的

侯爵府

圓圓2017 發表於 19-11-25 15:28
冇 cctv?

應該冇, 好多係借學校禮堂, 社區會堂。

其實曱甴呢幾個月咁多造假, 選擇都造唔出奇。

大宅

我覺得所有地區都要重新點票,今次選舉黃人太多陰招,對投票人同選舉人一d 都唔公平。

首頁
12345...7

尾頁

跳至