時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章

filicity 發表於 19-11-25 17:17
回覆 超級特務 的帖子

佢地有禮貌,我覺得係奇境

我都見到好惡,對暴徒嘅時候,但平時嗰D正正常常

侯爵府

Wkcbcb 發表於 19-11-25 17:14
警察一直都好有禮貌,只係啲黑媒,黑衣人無家教

大宅

kcngu77 發表於 19-11-26 02:40
你所謂的暴徒大多被捕,被打,警察捉了4千多人!平心而論,示威者從來在司法前沒有特權,反而是被虐,被私 ...

暴徒被捕,唔反抗警方唔會用適當暴力 拘捕,請問暴徒會乖乖被警方捉呢?被虐,私刑, 證據?平心而論,示威者就係冇特權,先做出種種恐怖事情,如:破壞公物 危害其他市民 性命財產威脅政府換取佢特赦自由,現在已經變成暴徒,你再縱容暴徒, 形述 行執法者不是, 暴徒 只會更 變本加厲破壞,你幫人定害人呀?

大宅

回覆樓主:

有禮貌咗係因為佢哋終於發現原來唔單止 示威者唔鍾意佢哋,原來係有咁多香港市民都一樣唔鐘意佢哋。

男爵府

kcngu77 發表於 19-11-26 02:35
不告暴動是因為社運本身還沒有到暴動的程度,但破壞公物的罪行還是要判,只是希望綱開一面!政府的失誤导 ...

嘩,一句政府的失誤就可以將自己做過的事情推莊,好嘢!有好多方法俾你地去表達訴求,係要選擇暴力行為令人答應。就係佢地係香港的未來,更加要佢地知道嚴重性。佢地做緊的擲離物落路軌同馬路,同恐怖襲擊無分別!你地所講良知原來係接受到恐怖襲擊?但又接受唔到警察武力對待呀? 嚴重雙重標準!

子爵府

香港的警察精英,從來唔需要依靠任何政黨,不管哪政黨勝出都影響唔到。黄屍唔好咁天真無知啦!正如暴徒唔好以為泛民會幫你地,爭取到你們所謂的五大訴求。就算林鄭肯阿爺都唔肯啦,無腦!

男爵府

seiko123 發表於 19-11-26 07:20
光復香港 時代革命
是什麼?

咪就係,願榮光歸香港又係咩黎架?

侯爵府

Aley1204 發表於 19-11-26 10:00
咪就係,願榮光歸香港又係咩黎架?

問咗幾個JM,都冇人答我這句話的真正含意是什麼。但佢哋個個都支持的…

大宅

Wkcbcb 發表於 19-11-25 17:14
警察一直都好有禮貌,只係啲黑媒,黑衣人無家教

正是!黃人覺得禮貌咗,估計是覺得選舉贏了,有了依仗,覺得警察怕了他們!再說一句,以身試法就要付出相應的代價! 就算回到封建社會,皇帝也不能隻手遮天,所以不要發夢,指望議員上台就可以逼迫警隊和政府屈服!

侯爵府

wong903 發表於 19-11-26 09:21
香港的警察精英,從來唔需要依靠任何政黨,不管哪政黨勝出都影響唔到。黄屍唔好咁天真無知啦!正如暴徒唔好 ...

泛民而家係咪話要解散警隊?咁係咪由佢哋泛民組軍隊?

男爵府

seiko123 發表於 19-11-26 10:01
問咗幾個JM,都冇人答我這句話的真正含意是什麼。但佢哋個個都支持的…

因為佢地所叫的時代革命,光復香港只係成個運動的洗腦口號,係無實質方向同理論。

子爵府

nannanma 發表於 19-11-26 10:07
正是!黃人覺得禮貌咗,估計是覺得選舉贏了,有了依仗,覺得警察怕了他們!再說一句,以身試法就要付出相 ...

喺吖,喺吖,依兩日黃c真係好似重奪政權,佢地真係認為有能力重組政府,解散警隊咁樣吖。好似今次喺區議會咋喎,唔係立法會,更加唔係選特首 点解咁high

侯爵府

Aley1204 發表於 19-11-26 10:27
因為佢地所叫的時代革命,光復香港只係成個運動的洗腦口號,係無實質方向同理論。
...

但這句話其實係有意思的,不是隨口講。

侯爵府

fayefa 發表於 19-11-26 10:31
喺吖,喺吖,依兩日黃c真係好似重奪政權,佢地真係認為有能力重組政府,解散警隊咁樣吖。好似今次喺區議會 ...

就算立法會贏咗就可以??

子爵府

kcngu77 發表於 19-11-26 02:30
我覺得你對不認同警察的市民有明顯的敵意,希望你不要介意我這么說。每個國家都有警察,所以不存在全世界 ...

不錯,我對當警察被黑議員、暴徒、黑妓誣陷時,警察家屬被起底欺凌攻擊時無出過一句聲,但當警察強硬執法時就諸多挑剔幫住暴徒扮正義嘅市民及黑店好有敵意。我曾經親眼看見警察家屬被無理對待,看見暴徒私了市民時黑記暴民袖手旁觀但警察救市民時被噓被屈場面,唔係有警察救一般市民我們呢班反暴徒人士仲可以喺bk同你講嘢,哈!
如果警察犯法有証有據冇人幫到佢,但呢d非常止暴時期刻意為難警察就司馬昭之心,要查佢哋就先搞掂班暴徒先!你可以自己搵舊post,呢度曾有暴徒承認因為警隊係政府最後防線,所以佢哋要用盡一切手段去抺黑撃潰警隊以推翻政府!

子爵府

kcngu77 發表於 19-11-26 02:30
我覺得你對不認同警察的市民有明顯的敵意,希望你不要介意我這么說。每個國家都有警察,所以不存在全世界 ...

再續,我已經唔會想香港未來發展到什麼地步,可以對一個多數人支持違法,支持暴力,支持傷害及殺害異見者嘅城市有乜期望?我只話,既然犯民勝利就佢想點就點,睇吓佢哋點善後囉!
反正有班人都幫忙分裂咗幾年啦,香港咪繼續分裂落去囉,反正我都唔見對家贏後有意修補裂痕,淨係用60%多數人去叫40%少數人收聲反大陸吖嘛
你唔好以為只有你自己有怨,個個都有,尤其是呢半年對黃人更累積落唔少,我受嘅教育話我知遵守遊戲規則願賭服輸,阻止我用暴力發洩,但我及我的同路人會繼續用自己方法對抗。

首頁

尾頁

跳至