夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

beebee67890 發表於 19-11-26 13:02
可能冇咩嘅,怕你話俾咗部貴嘅相機家姐,你唔係咁嘅人就好,我睇住我個妹親手搞wo 自己段婚姻的,佢真係煩 ...

多謝提醒,我會注意一下!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 GettingLost 的帖子

女人最大的武器是溫柔,可惜經過年月洗禮,
結婚多年之後,
多數女人都忘記了點對另一半溫柔,
試下嗲下老公,
話你都要學影相,
唔好只教家姐,
開個三人group,
有乜就一齊傾。

大宅

soso1227 發表於 19-11-26 13:53
回覆 GettingLost 的帖子

女人最大的武器是溫柔,可惜經過年月洗禮,

好主意(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

原來大家都咁大方

只能夠話我自己就唔會同姐夫妹夫私下見面

男爵府

beebee67890 發表於 19-11-26 12:41
係咪你平時好容易嬲,咩事都會唔開心,所以佢唔敢同你講,其實嗰個係家姐,你老公愛屋及烏係好事,太小氣愛 ...

哇!你妹同妹夫既情況同我大姑9一樣!

大姑9老公同我細姑9講野都唔得,細姑9著短裙又唔得,連佢(大姑9)老公同親家姐傾計都唔鍾意

根本就係痴線到一個點 但佢自己就一日到刻同老公嘈交。我夫家去短線旅行,大姑9同佢老公都一齊去,包車,佢老公去程同回程都唔肯同佢坐隔離,咁佢都仲未明咩事

伯爵府

睇完樓主回覆,完全明白點解樓主老公唔話咁多嘢佢知。

珍珠宮

GettingLost 發表於 19-11-25 22:43
我好喜歡影相,只不過是用iphone而已,因為方便,佢都知我成日影相,仲問我洗唔洗影咁多!如果計影相,我 ...
既然妳用「大男人」來形容妳老公,咁都評估到佢係唔會處理自己0既物件之前認為需要問妳意見,得妳同意啦。咁如果得個講,知會妳,佢當然認為之前講同之後講冇分別,講唔講都唔重要。
如果佢根據妳以往0既反應,妳知唔知,幾時知都會生氣,唔開心,咁佢係大男人來,當然選擇唔主動講妳知為上策。
佢係大男人,就係會同妳鬥呢度氣。
我先生係大男人,亦係好先生,我都領教過佢同我鬥呢度氣一次咁多。那次後,我更加明白,了解我先生。果次都係佢誤會我唔鍾意0既地方。果次係我唔鍾意佢對某人做那種事,而唔係因為佢做那種事。後來那是成為我兩溝通,處理人際關係話題上 0既典範例。 之後佢對同一個某人 送結婚 利是,事前冇同我講,問我利是封響邊,我至知,幾千亦冇同我交待。我知道若果我要問幾錢,佢一定會如實講我知,咁我OK。因為,佢過去0既底都好好,從來冇隱瞞我0既事。

呢次,妳老公話認為係唔記得0左話妳知,妳就信佢心口一致啦。無必要煮死佢話係隱瞞妳。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

翡翠宮

ivycwl 發表於 19-11-27 22:28
睇完樓主回覆,完全明白點解樓主老公唔話咁多嘢佢知。

我只係覺得佢好得閒

男爵府

858D 發表於 19-11-28 08:31
既然妳用「大男人」來形容妳老公,咁都評估到佢係唔會處理自己0既物件之前認為需要問妳意見,得妳同意啦。 ...

你講得啱~兩夫婦相處有時都要畀返啲私人空間畀大家~樣樣chur到盡樣樣要人交代真係好無癮

公爵府

GettingLost 發表於 19-11-25 19:54
嘢就應該無,不過蹺過我做好事,又瞞住我,會令我反感!

蹺過你,有咩問題?不明白,定係你哋之前有協議,所有嘢都要經你

首頁

尾頁

跳至