時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

https://youtu.be/CK8lfFJomiA

又講得幾啱,聽完都覺得健制唔抵幫。雖然無搞破壞,但又真係無建設。
仲要都係逗糧心態。 原來仲可以三料議員 兼職埋立法會議員,逗幾份糧。

簡直係到分食緊d 利益 為自己飯碗多 著數多。
雖然比起泛民搞破壞好dd,但都係差。

真係估唔到香港咁多官加議員呃飯食,包括中聯辦。
做區議員點可以在兼顧立法會議員。又唔培養新一代接手,靠d老人家票
的確係抵輸。
申利,支持警察,不支持政府(政府廢的)
最後 香港政府真係好廢,個個為份糧心態。咩為國為民建築曬氣。
相對大陸人思想上 真係贏幾條街。
香港係縱火救港,大陸係讀書報國
香港顧自己利益 分裂曬。

Rhapsody2    發表於 19-11-25 20:36
bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-11-25 20:20

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

對於培育新一代接力,都唔止建制,2邊都有,你睇立法會咁多老人家就知 有邊個會甘心將自己既野俾人

男爵府

Qq555666 發表於 19-11-25 19:58

又講得幾啱,聽完都覺得健制唔抵幫。雖然無搞破壞,但又真係無建設。

一寸丹心為報國
為官避事平生恥
上下同欲者勝
中央罵呢幾句真係完全無錯

男爵府

fanny3315 發表於 19-11-25 20:02
對於培育新一代接力,都唔止建制,2邊都有,你睇立法會咁多老人家就知 有邊個會甘心將自己既野俾人
...

但至少區議員要培養。
至少唔應該去做埋立法會議員 霸埋區議員d位。

超級版主

超級版主

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Qq555666 發表於 19-11-25 20:04
但至少區議員要培養。
至少唔應該去做埋立法會議員 霸埋區議員d位。

培養都要個人爭氣,唔好只為蠅頭小利只為自己,都係個句,2邊都差唔多

水晶宮

回覆樓主:

我認同你講法,立法會議員根本唔應該再選區議員,講真有幾多個立法會議員會落區做野,李慧琼自己都講日後要多D落區了解市民需要,即係佢之前果幾年為區民做左D野,所以一人一職要公平D!

珍珠宮

結論是:香港唔適合選舉

男爵府

政府淨係打宣傳戰都吾夠人黎,港台吾係宣揚政府訊息,而係鬧政府。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

rayhong9 發表於 19-11-25 21:20
政府淨係打宣傳戰都吾夠人黎,港台吾係宣揚政府訊息,而係鬧政府。

爆眼女、新屋嶺、太子死人、個V T C女被自殺,人地一個接一個攻勢,政府只係死守被人砌。

警方有開記招,已經算好少少。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我今後只支持警察唔再支持政府了,講真,見到一堆庸官加林鄭個囧様,加上犯民當道,我唔介意香港比人打爛晒D野,亦唔介意經濟衰退,反而放寛心唔關自己事。
退休就食政府。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

同意,做議員已經可以係兼職,根本唔應該俾佢哋可以同時兼晒兩會。

男爵府

rayhong9 發表於 19-11-25 21:23
爆眼女、新屋嶺、太子死人、個V T C女被自殺,人地一個接一個攻勢,政府只係死守被人砌。

警方有開記招, ...

所以香港真係完全唔抵幫
點票 出現問題 完全無交代
同好似無嘢咁
難怪俾人反,中央真係罵得無錯
成班垃圾 逗糧心態
聽聞港珠澳都係香港政府要求做。仲要求唔好連接深圳 只係連接澳門。
如果真係咁。我諗有人係到分食緊香港。 香港段幾多錢俾人食左。
大陸最多都係搵 到d 材料錢。
香港人工 乜乜環保局 乜乜顧問費

男爵府

Qq555666 發表於 19-11-25 22:06
所以香港真係完全唔抵幫
點票 出現問題 完全無交代
同好似無嘢咁

深圳搞咁多科技野,係抵讚!

男爵府

rayhong9 發表於 19-11-26 01:04
深圳搞咁多科技野,係抵讚!

但呢d嘢當年係諗住俾香港人去做
當年香港係最有資格 最有資源去做

珍珠宮

BK Milk勳章

yuyueng 發表於 19-11-25 21:26
我今後只支持警察唔再支持政府了,講真,見到一堆庸官加林鄭個囧様,加上犯民當道,我唔介意香港比人打爛晒 ...

認同,政府真係做得好差,唔知道係佢哋唔想做定無能力

子爵府

基本上如果無返送中事件,建制派根本係坐定粒六。以為老人家鐵票一定夠贏。
我知道民建聯不嬲一向唔得年青人歡心,但又未致於去到反對你燒你辦事處嘅程度。佢地之前一直都只注重長者選票,對中年甚至年青人不理,老人家始終會老會病會死,未必再可以去投票,反而後生仔啲票源先至係重要,今次選舉已經睇得到啦。
最終我覺得到2047會取消選舉,直接任命自己友去做區議員。因為單靠投票,建制派根本屆屆都會輸。

男爵府

願我能 發表於 19-11-26 08:02
基本上如果無返送中事件,建制派根本係坐定粒六。以為老人家鐵票一定夠贏。
我知道民建聯不嬲一向唔得年青 ...

人就係咁 想lam多做 做少d
好多時候都係你去搵區議員 而不是區議員搵你。 得d公公婆婆最得閒 咪日日跑去同區議員吹水。
其他正常家庭 要翻工搵食,無乜特別根本唔會去搵區議員。
問題家庭需要幫助居多

伯爵府

建制不嬲喺區議會好多功積....就講上年17億起條天橋都夠哂代表性(其實民主派都有份助攻)。
只係社會大亂...好多人唔記得。

從來政治都係黑暗, 點止為份糧...入到去大把油水可以抽。

首頁

尾頁

跳至