時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

sosomum 發表於 19-11-25 21:18
無錯,我身邊都唔少人唔支持黃屍但無去投票,有部分覺得反正都係反政府贏,有部分覺得唔太關自己事咁,我的 ...

x2

男爵府

願望石 發表於 19-11-25 21:26
其實係架,有D就把口鬧但唔去投票 有D係暴徒開始私了裝修狂丟汽油彈阻返工先話登記做選民,已經太 ...

之前建制所有辦事處俾人打爛哂,助選團都吾敢咁高調拉票啦。如果調轉係泛民辦事處整爛,可能選舉都取消埋。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

回覆樓主:

藍絲係迫出黎既,佔中都係有黃先有藍

今次黃絲基本上已盡出,而且年年多幾萬人,其實好多藍絲仲係未燒到自己果疊都唔出聲,今次見到賽果我諗仲有人唔醒,可憐今次有唔少公公婆婆行動不便坐輪椅都要排好耐隊去投票,浪費了佢地心血

水晶宮

回覆樓主:

我認識好多人怕煩,明明日日鬧曱甴但又唔行出第一步,多人排隊又話等太耐唔投,真係冇野好講

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

Fion710 發表於 19-11-25 21:40
我認識好多人怕煩,明明日日鬧曱甴但又唔行出第一步,多人排隊又話等太耐唔投,真係冇野好講 : ...

豬隊友

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

BKsquare 發表於 19-11-25 20:58
根本好多
講就口響響

係架! 仲有, 晨咁早去已見咁龍都想打退堂鼓, 莫講話之後有班pk扮排隊
放下自在

公爵府

真係要行出來投票
我c6今日講有個住藍田同事
全家落晒去投...怕建制姓柯個議員連任唔到...最後險勝...係甘話好彩

伯爵府

rayhong9 發表於 19-11-25 21:34
之前建制所有辦事處俾人打爛哂,助選團都吾敢咁高調拉票啦。如果調轉係泛民辦事處整爛,可能選舉都取消埋 ...

梗係,暴徒細路到老人家都打,助選團點敢高調。

重有藍人都要反省,文宣太弱,又唔夠撐暴無恥,睇下對家選舉前發放假訊息,使手段阻人投票 而呢D行為班撐暴黃完全唔提,真係好高尚呀
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

gm147 發表於 19-11-25 21:37
藍絲係迫出黎既,佔中都係有黃先有藍

今次黃絲基本上已盡出,而且年年多幾萬人,其實好多藍絲仲係未燒到自 ...

係!反而佢地好堅持, 亦有人專登飛返黎投! 好可惜!
放下自在

侯爵府

回覆樓主:

事實上係

雖然話七月係截止投票登記,身邊好多雖然係藍色但係都冇去登記,只能寄望下次立法會選舉之前佢哋去登記。可能七月嗰陣時佢哋覺得未夠嚴重掛。

雖然話黃色嗰邊做咗好多手段去贏,但道高一尺魔高一丈,人哋做啲咩其實你都可以做,又或者換一個方式去做。六個月以來建制派又做過啲咩去反抗呢?well...

自己都唔緊張邊個可以緊張呢?黃人的確係好團結,甚至話出嚟犯法嗰班都好團結,當然認唔認同佢哋又另一回事啦。。。

禁止訪問

子爵府

仲有一樣係做票站或都office嘅工作人員,有啲誇區工作,根本無安排俾佢地投票。有放嘅都話要放2個鐘先去到,一來一回可能用3小時,票站唔夠人手,仲點俾職員去投票。

男爵府

Hayeungyeung 發表於 19-11-25 21:04
我未轉地址都特登返去舊區投票,但身邊真係好多朋友因爲種種原因無投票
...

我身邊都係,好多好似中立又黃又藍,冇去投

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

非常同意,又日日罵黃c,又唔去投票,只係識講我唔投佢都選到架啦。不得不承認黃絲真係走去投,藍絲好多倚賴人

水晶宮

願望石 發表於 19-11-25 21:49
梗係,暴徒細路到老人家都打,助選團點敢高調。

重有藍人都要反省,文宣太弱,又唔夠撐暴無恥,睇下對家 ...

唔夠無恥
唔夠得閒

伯爵府

maomaofafa 發表於 19-11-25 21:50
事實上係

雖然話七月係截止投票登記,身邊好多雖然係藍色但係都冇去登記,只能寄望下次立法會選舉之前佢哋 ...

我朋友就係答我佢7月時冇諗到暴徒會越來越兇殘,所以佢果刻都冇諗過要登記 激死我
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

BKsquare 發表於 19-11-25 21:07
因為唔知投唔投得
法例上係應該跟返現在地區投

鬼知咩 幾十萬人 點check你

男爵府

sosomum 發表於 19-11-25 21:18
無錯,我身邊都唔少人唔支持黃屍但無去投票,有部分覺得反正都係反政府贏,有部分覺得唔太關自己事咁,我的 ...

今次完全係民意大決定
到時人地打民意大旗 釋放義士 話民意要求
政府俾唔俾
日日阻你翻又可以話民意支持

男爵府

願望石 發表於 19-11-25 21:26
其實係架,有D就把口鬧但唔去投票 有D係暴徒開始私了裝修狂丟汽油彈阻返工先話登記做選民,已經太 ...

救都要d人 團結 爭氣
一盤散沙

首頁

尾頁

跳至