網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

OsansanO 發表於 19-12-5 21:03
我以為依家可以申請埋賠償,我都係只想快啲收到貨,點解修改地址會收到信息,我完全冇收過信息提示,只係 ...

今日我又問客服訂單進度,佢話跟進中,派送中。。。。我完全冇收到任何message話可以拎件囉。。。我覺得佢係playing me...
聽日我又會催佢,日日咁玩法好難搞。。。
真係唔知點算好。。再冇消息,直接售后要求退款。
退返錢唔係問題,問題係等左快一個月。。。官方直送好失望!!!

大宅

GGie 發表於 19-12-5 22:48
今日我又問客服訂單進度,佢話跟進中,派送中。。。。我完全冇收到任何message話可以拎件囉。。。我覺得佢 ...

不如叫淘寶介入
要求物流方賠償

你再另行買過, 好過無了期等待
過埋自動簽收日就要做多好多野

大宅

cakeiii2000 發表於 19-12-6 15:25
不如叫淘寶介入
要求物流方賠償

一早夠鐘已經自動付款了。
今日申請售后,退款。
佢就有update 話因天氣原因有延誤。
我唔理了。。。。。退款!!!

子爵府

GGie 發表於 19-12-2 22:03

係咪直接揾人工客服話要申請賠償?

下午6㸃幾收到email確認貨丢失,9㸃幾收到短訊到咗自提㸃

複式洋房

回覆 happykk 的帖子

各位好~我有件貨11月28 日到咗香港既分援中心,佢哋只係話自提櫃爆咗叫我轉自提點?但轉咗都係話自提櫃爆滿,而家唔知點算好?又無電話直接聯絡分援中心
我個至愛[好]字 :-P

大宅

珈嵐 發表於 19-12-6 23:25
回覆 happykk 的帖子

各位好~我有件貨11月28 日到咗香港既分援中心,佢哋只係話自提櫃爆咗叫我轉自提點? ...

只係聯絡人工客服,等update.

大宅

GGie 發表於 19-12-6 17:57
一早夠鐘已經自動付款了。
今日申請售后,退款。
佢就有update 話因天氣原因有延誤。

請問你退款成功嗎?

我件貨也是自動付了款,但到現在還未收货……催了幾次都冇用…………

男爵府

環保接龍勳章

原來好多人沒收到,29/11到香港,7號都沒收到,我改左收貨地址,即刻叫我去取。

大宅

Leanne123 發表於 19-12-7 22:41
請問你退款成功嗎?

我件貨也是自動付了款,但到現在還未收货……催了幾次都冇用…………

退款未成功!
説我的包裹並不是丟失。 我聯絡人工,又是廢話,叫我耐心等待⌛️.......

男爵府

mybee0103 發表於 19-12-8 13:36
原來好多人沒收到,29/11到香港,7號都沒收到,我改左收貨地址,即刻叫我去取。 ...

你改左收貨地址幾耐先收到?我29號都係到香港,12月6先更新左話轉左自取點,我12月4一早申請左轉自取點,都唔知重要等幾耐

男爵府

回覆樓主:

我會backlist呢間4方,我未試過買野等足成個月完全不停係到玩你,不停等,自取點爆就好心叫人換地址,換左又唔知進度點,朋友介紹比多幾蚊轉新世代都冇咁嬲,收埋今次貨唔會再用官方

大宅

OsansanO 發表於 19-12-9 23:48
我會backlist呢間4方,我未試過買野等足成個月完全不停係到玩你,不停等,自取點爆就好心叫人換地址,換左 ...

同感,日日催客服真係人都癲。冇答覆,一味叫我等等等,都等左成個月。4px根本做唔掂香港呢邊,自取櫃爆,ok我改自取點,十幾日都送唔到?

男爵府

GGie 發表於 19-12-10 06:56
同感,日日催客服真係人都癲。冇答覆,一味叫我等等等,都等左成個月。4px根本做唔掂香港呢邊,自取櫃爆, ...

原來改自取點都成10幾日,搞錯,叫我等多5日都係耍我,我都聯絡左淘寶客服,佢話幫我跟進

大宅

OsansanO 發表於 19-12-10 07:55
原來改自取點都成10幾日,搞錯,叫我等多5日都係耍我,我都聯絡左淘寶客服,佢話幫我跟進
...

一樣case

複式洋房

OsansanO 發表於 19-12-10 07:55
...

我改咗另加三十蚊送去我屋企,又唔知要等到幾時,喺淘寶個物流客服淨係俾條link 我轉嚟轉去,都無人答我究竟件貨幾時送俾我?第一次用官方直送(係淘寶指定要官方直送,無得用順豐),咁就中伏做咗苦主

男爵府

珈嵐 發表於 19-12-11 03:14
我改咗另加三十蚊送去我屋企,又唔知要等到幾時,喺淘寶個物流客服淨係俾條link 我轉嚟轉去,都無人答我究 ...

你啲貨幾重?你睇下幾時收到貨話我知?如果再等咁耐我都要送屋企,其實佢唔係雙11係好快送到,幾日已經送到,我第一年雙11轉官方用就出事,我雙11第2批貨都係3日就收到,都唔知佢地搞乜

珍珠宮

GGie 發表於 19-12-10 06:56
同感,日日催客服真係人都癲。冇答覆,一味叫我等等等,都等左成個月。4px根本做唔掂香港呢邊,自取櫃爆, ...

同路人。京東自營香港物流都係咁廢,雙十一訂單依家都未見蹤影!簡直係第三世界物流服務!

大宅

平平常常 發表於 19-12-11 12:11
同路人。京東自營香港物流都係咁廢,雙十一訂單依家都未見蹤影!簡直係第三世界物流服務!
...
有冇考慮退款? 都成個月, 聽日都雙12

珍珠宮

cakeiii2000 發表於 19-12-11 12:32
有冇考慮退款? 都成個月, 聽日都雙12

已經要求左京東退貨退款,京東客服話正在派送,不肯退。仲話承運商要我支付退貨運輸費喔,真係惡夢!

複式洋房

OsansanO 發表於 19-12-11 05:24
你啲貨幾重?你睇下幾時收到貨話我知?如果再等咁耐我都要送屋企,其實佢唔係雙11係好快送到,幾日已經送到 ...
我轉完送屋企,都仲未收到訊息幾時送嚟!我就日日喺淘寶個apps 聯絡個物流查詢,其實我最嬲係佢成日都覆唔到幾時送俾我,我同佢講唔通日日無了期咁屋企等咩?結果禽晚七點幾無啦啦收到個訊息話件貨送咗去自提櫃度,真係俾佢玩死,我件貨係keyboard 嚟,唔大件!收到訊息即刻去自提櫃度拎番件貨,先至惡夢結束咋~以後就算免費都唔用官方直送或集運啦~

首頁

尾頁

跳至