影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

最近快轉追完驚蟄,發覺于小偉幾靚仔,雖然客串戲份唔多

跟住第二次也很美佢做男二,幾好睇輕輕鬆鬆咁,男一張魯一演技真係唔錯,反正男一男二女一女三我覺得都ok,係女二我麻麻,大家記得睇埋劇後的兔斯基,輕輕鬆鬆無難度

主演:王子文、張魯一、于小偉、于明加、徐好、夏梓桐、謝帥、秦沛

伯爵府

回覆樓主:

講乜架

琥珀宮

菲比108 發表於 19-11-26 12:59
講乜架

女一安安係畢婚族,即讀完書就結婚生仔無出過社會做嘢,佢嫁咗個高帥富二代過住幸福生活

可惜當老公一直進步時,安安不求進取係屋企只打機煲劇,老公放工回家只見屋企七角咁亂,個仔仲要食外賣,係梳化瞓著無人理

當老公不斷成熟進步,安安原地踏步做佢的少女夢,成日為小事發脾氣,無論老公幾忙都唔理照發脾氣只係為咗要老公即刻出現面前......

日積月累,最後老公提出離婚,安安因無工作所以爭輸撫養權(佢成日以為搵工好易事實上社會早就無咗可容納佢既空間)

依個時候男一出現係離婚官司個律師,女一亦開始走入職場,男一女一唔妥大家,男一自己有個“女”亦有個傷痛秘密

琥珀宮

菲比108 發表於 19-11-26 12:59
講乜架

過程係,男一女一透過互相安慰扶持逐漸走出傷痛,展開第二次的人生

暫時唔知女一最後會同男一一齊,定同男二,因為感覺佢老公其實仲愛佢的

當中仲有男三應該係鍾意女一,女二鍾意男一,女三鍾意男二,女四同男三應該有火花,雖然好似好複雜,但唔狗血,因為除咗女一,設定上其他人都係入咗職場唔少時間,係成熟同成功人士,所以d關係都拿捏得幾好

禁止訪問

琥珀宮

aouenman 發表於 19-11-27 16:04
只是個人喜好, 唔覺得太大吸引

唔緊要啦,啱睇先睇

大宅

tansyneko 發表於 19-11-26 11:48
最近快轉追完驚蟄,發覺于小偉幾靚仔,雖然客串戲份唔多

跟住第二次也很美佢做男二,幾好睇 ...

這套是我近來有興趣追的劇,個人頗喜歡王子文,由歡樂頌開始!

琥珀宮

Gini 發表於 19-11-30 18:25
這套是我近來有興趣追的劇,個人頗喜歡王子文,由歡樂頌開始!

其實真係幾好睇,節奏又快,片尾又好有心思,依套王子文同男一好有化學作用

同多功能老婆一樣,又係女主俾老公拋棄,遇到另一位,然後前老公又想追返咁 但王子文依套傷感得來輕鬆惹笑又窩心,童星亦為套劇加唔少分,個人覺得值得睇

男爵府

回覆樓主:

多謝樓主推介
開咗嚟睇好睇
男主第一次睇
睇過女主嘅歡樂頌同如果蝸牛有愛情

琥珀宮

thomaswop 發表於 19-12-10 22:22
多謝樓主推介
開咗嚟睇好睇
男主第一次睇

雖然被老公拋棄,但女主無自暴自棄,亦唔會日日等老公返嚟,值得欣賞

當中不時有笑料,每集片尾亦都好正,輕輕鬆鬆咁幾好唔sad,最近唯一跟播就係依套

男主好有性格,如果鍾意睇佢我推介電影嫌疑人x的獻身,好睇

女三做得都唔錯,真係恨得人牙癢癢,我見微博d人話古有爾晴,今有王蕾,當然劇本夠紥實應記一功

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

睇左十集都係跳左船
劇情又係女一結完婚生完仔,不事生產,之後老公就要離婚。

女一就開始發憤圖強,同男一一齊。

同「我的前半生」差不多。

琥珀宮

c.vieri 發表於 19-12-11 00:29
睇左十集都係跳左船
劇情又係女一結完婚生完仔,不事生產,之後老公就要離婚。

好睇過我的前半生,我的前半生我跳咗太沉重,依套我無因為好輕鬆

如果你睇落去就會知,女主無咩“發奮圖強”過

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

tansyneko 發表於 19-12-11 00:31
好睇過我的前半生,我的前半生我跳咗太沉重,依套我無因為好輕鬆

如果你睇落去就會知,女主無咩“發奮圖 ...

我的前半生我睇左二集就跳左,因為太熟小說,電視劇改左好多,所以無睇。

男一、女一都麻麻地,再加又係類似劇情,所以都係跳左船。

首頁

尾頁

跳至