6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡食之後便便就唔係日日都有,三四日先一次。一開始以為係未適應,但依家都轉左兩個禮拜度都仲係咁…99就話係奶粉熱氣,係咪真係會咁嫁?

別墅

牛乳芝士餅 發表於 19-11-27 17:55
囡囡食之後便便就唔係日日都有,三四日先一次。一開始以為係未適應,但依家都轉左兩個禮拜度都仲係咁…99就 ...

你 bb 幾多個月?
開始加固未?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

都有機會係因為熱氣,JM可以試下幫bb按肚,或者比少少水佢飲。

複式洋房

MinMinDes 發表於 19-11-27 19:09
你 bb 幾多個月?
開始加固未?

未開始加固呀,仲係食緊奶粉為主~

複式洋房

albertwang 發表於 19-11-28 12:10
都有機會係因為熱氣,JM可以試下幫bb按肚,或者比少少水佢飲。

而家每次餵完奶奶都有按肚,水就唔係好敢比佢飲,我見健康院姑娘都話唔好

複式洋房

我bb之前食個隻都係熱氣,谷便便之外仲好多眼屎。後尾轉左食biostime羊奶粉就好d,冇咁熱氣同有益生菌,依家日日都有poo poo呀。

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我個個飲a+,我有沖開奶茶同7星茶,冇咩熱氣情況出現

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
tspe 發表於 19-11-29 17:34
我bb之前食個隻都係熱氣,谷便便之外仲好多眼屎。後尾轉左食biostime羊奶粉就好d,冇咁熱氣同有益生菌,依 ...

呢隻我最近都開始比bb食,一開始以為羊奶粉會好羶味,但自己試過又唔覺,仔仔都唔抗拒,so far都適應得幾好~

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
牛乳芝士餅 發表於 19-11-29 12:37
而家每次餵完奶奶都有按肚,水就唔係好敢比佢飲,我見健康院姑娘都話唔好
...

係呀,水就唔好啦,怕bb飲完水之後就唔食奶奶,佢地會唔夠營養

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我覺得都關事,我個個轉左A+大半年,轉完眼屎少左,便便都冇咁硬

複式洋房

木秦 發表於 19-12-3 11:24
我覺得都關事,我個個轉左A+大半年,轉完眼屎少左,便便都冇咁硬

原來眼屎少咗都係關熱氣事,多謝提醒

複式洋房

回覆 Kerry仔 的帖子

7星茶個d我又冇諗過喎,唔知係咪岩比bb飲

複式洋房

回覆 cheungchiming12 的帖子

我聽健康院姑娘講,水就唔好比bb飲,所以我都唔敢比

複式洋房

回覆 likm561 的帖子

原來係架?熱氣就難有便便同有眼屎架?

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
likm561 發表於 19-12-3 12:51
原來眼屎少咗都係關熱氣事,多謝提醒
熱氣幾個特徵:面紅,多眼屎,便便硬

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
牛乳芝士餅 發表於 19-12-3 16:37
回覆 likm561 的帖子

原來係架?熱氣就難有便便同有眼屎架?

係嫁 我都有聽朋友講過

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊