自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

照跟唔使煩,自己加少少心意禮物。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

矛奶油 發表於 19-11-27 23:16
嚟緊去旅行會順路(兩個鐘車程)探男友親人,開頭係我話要去探,因為咁遠去到,唔順便探埋佢家人好似怪怪, ...

對我黎講系自己仔返屋企,叫佢買d咩返黎唔系叫手信。系買野,所以咩都得,一定系需要指定因為系我叫買。

手信你自己另外送,系兩件事。

最後,你如果系認真同人地一齊,而家要開始習慣呢樣野。

子爵府

你仲奇怪,人哋屋企人咁好心話要去探
我會覺得你多事
到你通知左人會去,咁人哋梗係叫你哋帶貨

珍珠宮

回覆樓主:

你男朋友其實都已預知呢啲事情會發生,叫咗你唔好,你又話要去。結果係咁屬於"正常"

子爵府

虎到金來勳章

矛奶油 發表於 19-11-27 23:16
嚟緊去旅行會順路(兩個鐘車程)探男友親人,開頭係我話要去探,因為咁遠去到,唔順便探埋佢家人好似怪怪, ...

當然照佢地定既野。
樓主甘快想同未來99鬥?

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

唔奇怪,因為人地係一家人。今次學精左,下次記住唔使咁「有心」喇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你男友一早知煩,已提醒你。 宜家係佢呀媽叫佢帶俾呀姨/姨媽,咁無得推,要推都係男友出面。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

竇漪房 發表於 19-11-27 23:28
我會跟男友媽媽做,始終係佢嘅家人,佢有咩需要佢身為家人最清楚,咁去探親同自己親人講有咩需要好正常

雖 ...

x 2

如果男友媽媽、我覺得阿媽要求個仔買什麼、係合理要求喎 ~

如果係朋友、我就睬佢都傻啦 ~

反過來、如果自己去探自己媽媽、媽媽要求妳買什麼、也是合理吧~

wcpcelia    發表於 19-11-28 09:02
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

唔怪,唔過份添...
我試過類似,不過唔係男友媽媽,而係老公叔叔一家,佢哋要求既野我要開幾個紙皮箱運過去....雖然過程有d辛苦,但佢地真係超開心。之後再去探佢地係直接問佢地有咩要買。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Minnacat 發表於 19-11-27 23:58
我反而覺得人地開聲想要咁仲好,唔駛買d自己以為好正既野但人地都唔啱用既野!
...

x2

大宅

Minnacat 發表於 19-11-27 23:58
我反而覺得人地開聲想要咁仲好,唔駛買d自己以為好正既野但人地都唔啱用既野!
...
我都係咁覺得,買完唔啱用仲浪費金錢,所以出聲都係好事

子爵府

我試過帶乾米線, 藍罐Cookie麥精, 維他檸檬茶, 李錦記醬包, 雲耳, 豆豉, 芒果乾, 榴槤乾 去日本, 多到都數吾到

首頁

尾頁

跳至