影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 19-12-12 10:52
王啟年真係好攪笑, 除左地圖果PART, 佢地追蹤司里里果到都好好笑

拎對筷子出嚟,以為佢食C

尋日網上更新咗6集,我一口氣追哂,有part王啟年又係好好笑,等你睇咗先傾

男爵府

c.vieri 發表於 19-12-10 14:54
睇睇下開頭估太子會唔會係鐘意長公主,但睇到後面又覺得若若話太子鐘意里里又好似真真地咁。

D畫又真係幾似長公主嘅髮型

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

ctsang 發表於 19-12-12 23:27
D畫又真係幾似長公主嘅髮型

呢套劇好引人入勝

每個角色都好撲朔迷離

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wyl 發表於 19-12-8 15:30
小說藤子京冇死的,劇入面名字改了同音字,連命運都改了,見佢死我睇到好傷心 ...

睇到暫時,覺得范閒都唔係好聰明果隻,好彩有5叔係度,唔係5叔殺咗林珙的話,佢應該會非常痛苦,唔知點對得住婉兒,除咗呢點之外,就係覺得佢身邊所有幫佢嘅人,都一直係因為佢阿媽關係,好一個靠母蔭嘅孩子 [/sm[/smile

日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

c.vieri 發表於 19-12-12 11:07
尋晚一口追左幾集,睇到27集 好緊張。

唔知今晚有無得更新

27集背詩果段,陳道明聽到傻哂,個樣好搞笑又可愛

天然呆果隻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

kk80400 發表於 19-12-13 08:23
睇到暫時,覺得范閒都唔係好聰明果隻,好彩有5叔係度,唔係5叔殺咗林珙的話,佢應該會非常痛苦,唔知點對 ...
葉輕眉係一個只活在別人口中,從未出現又非常重要的角色,成個故事都係環繞佢而生,其實佢先係主角。

珍珠宮

wyl 發表於 19-12-13 09:15
葉輕眉係一個只活在別人口中,從未出現又非常重要的角色,成個故事都係環繞佢而生,其實佢先係主角。
...

係 唔係有佢范閒都唔會成功
日本の平安を祈ります

公爵府

又來

水晶宮

kk80400 發表於 19-12-13 08:25

27集背詩果段,陳道明聽到傻哂,個樣好搞笑又可愛 ...

睇到好high

但是又要等星期一先有得睇

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

stkyo 發表於 19-12-12 11:26
拎對筷子出嚟,以為佢食C

尋日網上更新咗6集,我一口氣追哂,有part王啟年又係好好笑,等你睇 ...

終於睇哂27集, 又要等追播了

故事結構強, 好有追看性, 又有笑位, 唔會悶, 依家仲有好多迷團未解, 真係一套唔錯既劇.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tpyjasmine 發表於 19-12-13 10:38
又來

攪笑!主篇係范思轍

水晶宮

Sumyeema1 發表於 19-12-6 14:12

原來演林婉兒的是李沁,我未睇過佢D劇。
你有冇睇過楚喬傳?佢做公主,演技唔錯

珍珠宮

c.vieri 發表於 19-12-13 11:55
睇到好high

但是又要等星期一先有得睇

係呀 呢段同小說 好相近

http://big5.quanben-xiaoshuo.com/n/qingyunian/140.html

超正
日本の平安を祈ります

水晶宮

kk80400 發表於 19-12-13 13:43
係呀 呢段同小說 好相近

http://big5.quanben-xiaoshuo.com/n/qingyunian/140.html

無睇小說,不過百度睇過下劇情

珍珠宮

c.vieri 發表於 19-12-13 13:47
無睇小說,不過百度睇過下劇情

我都冇,但心急的話,就追下小說解下渴
日本の平安を祈ります

水晶宮

kk80400 發表於 19-12-13 14:01
我都冇,但心急的話,就追下小說解下渴

武俠小說我真係無心機追

象牙宮

whywhite22 發表於 19-12-13 12:27
你有冇睇過楚喬傳?佢做公主,演技唔錯

呢套我無睇,但睇咗如懿傳,覺得佢麻麻,可能角飾問題,覺得佢表情好死板

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

追到25集,鴻臚寺辛大人又好笑,一見范閑就郁手郁腳,抽范閑水。
(0 Bytes, 下載次數: 6)

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

另外,扮王啟年演員,竟然係湯唯前男友,估唔到。

珍珠宮

c.vieri 發表於 19-12-13 14:02
武俠小說我真係無心機追

主人公:范闲(字安之、澹泊公)(穿越主人公、男,穿越前原来叫范慎)
亲友:叶轻眉(~生母、另一个穿越者、死在第一回、文章暗线)、庆帝(~生父、皇帝)、范建(~养父、户部尚书、司南伯)、五竹(~母的瞎子仆人、五大宗师之一)、陈萍萍(~母的爱慕者之一、监察院院长)、李治(~母的爱慕者、靖王)、林若甫(~岳父、宰相)、范若若(~妹妹)
夫人:林婉儿(正室、晨郡主)、柳思思(妾、大丫鬟)、海棠朵朵(北齐圣女)、司理理(北齐贵妃)、战豆豆(北齐女皇帝)
孩子:范淑宁(小花)(思思所生,大姐)、范良(婉儿所生,儿子,排第二)、红豆饭(战豆豆所生,北齐公主,老三)
高手:庆帝、五竹、四顾剑、苦荷、叶流云,范闲、洪四庠、影子、海棠朵朵、王十三郎、狼桃、云之澜、叶重、叶完、秦业、燕小乙。
皇族:太后、李云睿(长公主)、宁才人、大皇子(和亲王)、北齐大公主(和亲王妃)、王瞳儿(侧妃)、玛索索(侧妃)、淑贵妃、李承泽(二皇子)、叶灵儿(二皇妃)、皇后、李承乾(太子)、宜贵嫔、李承平(三皇子)、李弘成(靖王世子)、柔嘉郡主。
敌人:郭攸之、郭保坤、郭铮、贺宗纬、李云睿(长公主)、庆帝
下属:言冰云、王启年、邓子越、苏文茂、洪常青、影子、藤子京、荆戈、洪亦青
门生:杨万里、史阐立、成佳林、侯季常(后来背叛了

原來司理理第2日都係老婆之一
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至