時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 bonbonlush 的帖子

我都唔明, 如果衣食無憂, 又講乜都得, 去邊都得, 做乜都可以, 點樣冇自由?! 其實佢地口中的自由係乜? 犯法唔使拉就係自由? 定全民自訂法律? 咁總唔會100%同意, 咁係咪唔使守法? 呢邊有人出信動之以情, 無憂都要同冇自由掛勾,又乘機抺黑警察, 那邊又話生活艱苦福利比內地人攞晒本地人供層樓攞間公屋都難所以要反中. 佢地既說辭都好廣泛~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不傷害無辜

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

簡直係丁蟹理論
歪理一堆
加害者扮作受害人

琥珀宮

回覆樓主:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔係親筆書信己誠意欠奉
署名仲要係一隻公仔
己經話俾人知唔係一封正統書信
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

bbc2018 發表於 19-11-28 08:03
對班人,豬和蛙真是好

揀個icon揀得非常好,正正就係井底蛙人頭豬

伯爵府

開心吸收勳章

noodleball 發表於 19-11-28 01:34
連登豬既logo,係代表佢地

好多人喜歡用豬logo

Bk都好多人用豬logo

都好適合牠們

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

冇......
覺得無必要浪費紙張, 反正支持既人唔使呢封信都會支持, 反對既人睇到仲火滾, 何必?
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

開心吸收勳章

pochario 發表於 19-11-28 08:58
回覆 bonbonlush 的帖子

我都唔明, 如果衣食無憂, 又講乜都得, 去邊都得, 做乜都可以, 點樣冇自由?! 其實 ...

直到現在我真係唔知反咩!!

香港由治安排名好高地區,搞到現在人人出街都有些 避忌, 其他國家就出事旅遊警告

算了,大部分人要的,大家一齊受吧。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

冇呀!文宣上網散播已好成功,使乜浪費紙張

男爵府

09daisydaisy 發表於 19-11-28 00:39
今天意外收了一封這樣的信⋯

我只想說:

我智商正常絕不支持破壞我正常生活的暴徒!

子爵府

選舉前一日收到,1信(手寫copy)+3張文宣單張(彩色印刷),講廢話,頭一句對不起……自稱市民、香港人,尾句“每日十時準時大叫!”
已拿去當廢紙用之後掉了。

佢哋話 解鎖“文宣郵差”
個個“中二病”,當自己打機中,
脫離現實,但又咁多人支持呢班人。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

seiko123 發表於 19-11-28 08:27
佢哋要奪權,要光復香港,唔該快快翠翠。長期咁真係好折磨…

又罷

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

09daisydaisy 發表於 19-11-28 00:39

我只想說:

小朋友,如果你對政府咁多不滿,不如現在讀好書,將來入政府部門做嘢,真真正正落手落腳去提意見、去做實事,收人尊重的人。

不要做一隻只懂破壞、堵路、放火、私了、掟磚,到處去躲藏討人厭嘅曱甴。

大宅

回覆樓主:

民主,不是少數服從多數,應是互相尊重。依家嘅香港,完全無民主自由,只剩下暴力威嚇和一片爛地。

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我只想說:

我好少打字回應呢d post,但真係忍唔住!唔係個個都有份收入隱定嘅工ka!真係好多家庭手停一停。我親人住上水,有幾日直頭完全癱瘓佢一家生活,完住感受到手停口停。你可能諗佢本身冇能力je,唔係!係因為唔係每個人都以可身體健康,所以我親人開支極之寵大!佢地攪事果幾日,我住九龍都要入去接濟佢,完全冇車直達!我要响九龍塘去美孚(不是mtr)再去元朗(mtr)响元朗等咗成兩個鐘小巴(冇車)最終撘泥鯭的(每人50)先去到上水!因為佢地影響唔到你生計,所以你先咁講!但我好肯定話你知,而家呢個香港仲有人熬緊肚餓!!!

子爵府

natjosejim 發表於 19-11-28 04:19
2047年就一國一制喇,多得呢六個月的亂局,到時可能就真係無咁自由勒,但在反修例前,話香港無自由係假嘅, ...

到2047香港人確是冇自由,到時不可把途人私了,不可到處縱火破壞商鋪,不可亂發假新聞散播謠言,不可堵路要脅市民査身份證收錢,不可戴住全副武裝武器遮掩臉孔像恐怖份子般在街上行街,出賣國家的漢奸被抓去坐牢了,煽動民衆暴動破壞社會秩序的人要受難了,還有很多……,我恨不得2047快點到,不過,可能未到2047香港已爛透了,並淪落為大陸的三缐城市。

我這60後到時應瓜了,不過我為那些被政棍煽動爭取言論自由而犯事的年輕人惋惜,他們可能以後要困在這個城市出不得去。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

套用中國古話,粗俗了點,但我覺得很貼切: 又想當婊子,又想立牌坊! 明明殺人放火,壞事差不多做盡(因為他們無底線,所以可能還陸續有來),還想為自己洗白,讓別人諒解!簡直是白日做夢!

別墅

平時收到d垃圾宣傳都係直接入垃圾桶

首頁

尾頁

跳至