自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

海關人員早前進行巡查行動,在市面上試購兒童外套作安全測試。經政府化驗所檢驗後,發現八款兒童外套的頸部繩帶有勒緊兒童導致窒息的潛在危險,違反相關標準的規定。

海關提醒家長為兒童選購服裝時須注意潛在危險,避免發生意外。

八款涉案兒童外套

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

wong2323 發表於 19-11-28 08:59
海關人員早前進行巡查行動,在市面上試購兒童外套作安全測試。經政府化驗所檢驗後,發現八款兒童外套的頸部 ...
即係有頸繩嗰啲外套危險?
謝謝分享

侯爵府

lanloo 發表於 19-11-28 10:42
謝謝分享

有索繩怕有意外,有機會"cool"頸...

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

lanloo 發表於 19-11-28 10:42
謝謝分享

頸繩太長有危險

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

公爵府

牛年勳章

琥珀宮

回覆樓主:

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

下,原來咁都係危險。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

點解我會睇左做兒童八達通套........

男爵府

李豆豆 發表於 19-11-28 11:46
me 2

子爵府

hashtag影視迷勳章

cckbell 發表於 19-11-28 11:35
咩牌子

咩牌子都有機會,講緊個款出問題。

珍珠宮

wong2323 發表於 19-11-28 11:03
頸繩太長有危險

謝提醒

公爵府

海關人員早前進行巡查行動,在市面上試購兒童外套作安全測試。經政府化驗所檢驗後,發現八款兒童外套的頸部 ...

這八款外套的繩特別長?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

頸繩太長就剪咗佢, 又唔影響到件衫外觀

珍珠宮

噢,好彩我最唔鍾意有帽嘅衫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

奇怪點解係海關

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thanks, 會留意一下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

原來會有危險,唔怪得gap balano Uniqlo 等牌子童裝衛衣多數無呢條繩啦!

男爵府

me 2

首頁

尾頁

跳至