0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

新手媽媽一問
想問大家有無用過baby wrap 呀
依家konny 減緊價 心郁郁想買
係街見到有人用好輕便 都話bb訓落去好快訓著

不過就唔知對bb條腰同頸支持夠唔夠 唔知買唔買好呀

大宅

shersherma 發表於 19-11-28 16:14
新手媽媽一問

我諗由初生開始用會幾好用,
我蠢左,我個仔3.5個月我先買,
佢已經唔肯比我甘貼身揹,
幾舊水甘就浪費左

別墅

shersherma 發表於 19-11-28 16:14
新手媽媽一問

初生bb用真係好方便
特別係頭一兩個月要去健康院打針
唔洗手抱 好輕鬆

一定要買岩size 唔係唔夠貼身
放左bb之後夠緊就會託到頭貼住自己
加埋佢另外0個條帶可以再包緊0的

用佢揹囡囡好快訓著

大宅

Stephanie420 發表於 19-11-28 18:45
初生bb用真係好方便
特別係頭一兩個月要去健康院打針
唔洗手抱 好輕鬆

咁bb會唔會好熱呀?
個size係味跟番自己通常著咩size決定呀(我都有睇官網講點揀size) 好怕買唔岩size 呢

大宅

tiffany_mok 發表於 19-11-28 18:20
我諗由初生開始用會幾好用,
我蠢左,我個仔3.5個月我先買,
佢已經唔肯比我甘貼身揹,

嗚嗚 我都有想過遲下先買 但又見佢減價好似好吸引 比香港代購再平少少

複式洋房

回覆 shersherma 的帖子

代購幫我買的,剛剛收到。購買細碼,但size唔啱😭如有興趣可以轉讓。我購買的是夏天款,因為香港天氣好熱,夏天款透氣度好啲。

別墅

shersherma 發表於 19-11-28 20:33
咁bb會唔會好熱呀?
個size係味跟番自己通常著咩size決定呀(我都有睇官網講點揀size) 好怕買唔岩size 呢 ...

其實唔會好熱

佢官網有個位係你入左你既身高同體重
佢就會計出黎你應該買咩size
唔洗睇佢0個個size chart

大宅

我之前都係初生bb時買,但我個囝就唔鍾意用 我買啱size㗎,但佢唔鍾意有嘢包緊佢,另外其他啲包被都係,我未生時已經買定,但點知佢全部都唔鍾意
所以真係好睇BB性格,佢唔鍾意嘅就浪費晒啲錢

大宅

shersherma 發表於 19-11-28 20:33
咁bb會唔會好熱呀?
個size係味跟番自己通常著咩size決定呀(我都有睇官網講點揀size) 好怕買唔岩size 呢 ...

Konny本身有夏天版同冬天版㗎,夏天版嘅質地會唔同薄身啲

大宅

我琴日見佢減價,忍唔住買佐,DHL話聽日到;我買夏天款,連運費$475左右,比代購平大概$50;我女剛1個月,希望好用!

大宅

Stephanie420 發表於 19-11-28 21:25
其實唔會好熱

佢官網有個位係你入左你既身高同體重

喔唔該曬你呀

大宅

Jacoby 發表於 19-11-28 21:14

代購幫我買的,剛剛收到。購買細碼,但size唔啱😭如有興趣可以轉讓。我購 ...

我細碼應該唔岩

大宅

hyccnam 發表於 19-11-28 21:48
我之前都係初生bb時買,但我個囝就唔鍾意用 我買啱size㗎,但佢唔鍾意有嘢包緊佢,另外其他啲包 ...

咁又係 bb係用家

大宅

Mavis_1122 發表於 19-11-28 22:07
我琴日見佢減價,忍唔住買佐,DHL話聽日到;我買夏天款,連運費$475左右,比代購平大概$50;我女剛1個月, ...

係呀 因為佢減價先仲想緊買唔買好 心動中 期待你既用家試用意見

大宅

Jacoby 發表於 19-11-28 21:14

代購幫我買的,剛剛收到。購買細碼,但size唔啱😭如有興趣可以轉讓。我購 ...

Still available?

首頁

尾頁

跳至