親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pinky0608 發表於 19-12-26 16:41
請問如何即日來回熊本同由布院?
同行有個三歲小朋友,諗緊去唔去。定留喺博多附近玩算
...

由布院嗰日就預先訂咗由布院之森
搭朝早1024嗰班jr
回程就搭1708嗰班

熊本就朝早去海之中道水族館行完點幾中會搭jr去熊本行下,預計2點幾會到熊本,午餐再行下到7點幾就回程

大宅

pinkcat922 發表於 19-12-26 21:56
由布院嗰日就預先訂咗由布院之森
搭朝早1024嗰班jr
回程就搭1708嗰班

你係咪都係要俾1000yen留位?

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

明天你好 發表於 19-12-27 16:10
你係咪都係要俾1000yen留位?

要呀,我來回都訂咗
怕冇車返博多所以回程都book埋

大宅

pinkcat922 發表於 19-12-27 19:10
要呀,我來回都訂咗
怕冇車返博多所以回程都book埋

想問問 我係klook買完Jr pass 都可以上官網俾1000yen畫位?唔洗收到實體票先?thanks

伯爵府

虎到金來勳章

明天你好 發表於 19-12-27 22:58
想問問 我係klook買完Jr pass 都可以上官網俾1000yen畫位?唔洗收到實體票先?thanks
...

你可以search 訂由布之森教學就會一清二楚,我都比左¥1000劃24/12號由布之森位,其實如果你今日到埗即去劃幾日後既位多數有位,我20號到去劃位見到只有21號full 其後幾日全部班次都有位.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

hhmum 發表於 19-12-28 02:48
你可以search 訂由布之森教學就會一清二楚,我都比左¥1000劃24/12號由布之森位,其實如果你今日到埗即去 ...

好呀 多謝你 我上網再睇睇

珍珠宮

...

可以,你係klook買咗會有個no.你入個no就可以訂架喇

珍珠宮

...

https://www.facebook.com/777938449214056/posts/876383822702851?d=n&sfns=mo

俾個教學你研究下

大宅

pinkcat922 發表於 19-12-28 20:37
https://www.facebook.com/777938449214056/posts/876383822702851?d=n&sfns=mo

俾個教學你研究下

多謝你

珍珠宮

2024年龍年勳章

hhmum 發表於 19-12-28 02:48
你可以search 訂由布之森教學就會一清二楚,我都比左¥1000劃24/12號由布之森位,其實如果你今日到埗即去 ...
上咗車,多唔多人?

伯爵府

虎到金來勳章

panda361 發表於 19-12-29 13:12
上咗車,多唔多人?

坐第一卡吾爆滿
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

ccmoon 發表於 19-12-25 10:49
thx...想問下你有冇去別府?我諗緊去完由布院落別府定返博多,第二join local tour去高千穗定點,別府值得 ...

我會住別府, 諗緊係玩完由布院去定第2日先玩由布院

珍珠宮

2024年龍年勳章

baby1402 發表於 19-12-30 10:34
我會住別府, 諗緊係玩完由布院去定第2日先玩由布院 。
Facebook見到,金鱗湖早上,有霧氣,好正。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

panda361 發表於 19-12-30 16:06
Facebook見到,金鱗湖早上,有霧氣,好正。

我應該無咁早去到由布院, 應該睇唔到了。

複式洋房

回覆 adrio 的帖子

唔怕趕...09H20 巴士站集合...12H00 左右到達食午餐...到 17H00 再集合回程...

複式洋房

回覆 pinky0608 的帖子

如果有 3 歲小朋友...建議可以去熊本...但由布院就可省略...因為去熊本只需要 40 分鐘...但由布院就要差不多 3 小時車程...

子爵府

DaisyIeng 發表於 19-11-29 10:11
我係聖誕前一個星期去...都係帶小朋友不自駕...打算去熊本...由布院同福岡... ...

請問可以分享行程嗎?
我初部編左咁, 1
下星期去7日, 福岡出入
大家可以俾俾意見嗎?兩大兩小
不是自駕,諗緊去唔去埋熊本,中午落機直去好嗎?

第一天 中午落機 博多酒店 , 行下博多運河城

第二天去 由布院, 金鱗湖, 貓頭鷹博物館, 住一晚由布院

第三天 由布院去別府 回福崗天神

第四 去海之中道海水濱公園
第五天 下關下關唐戶市場、日清講和紀念館   → こがねむし, 門司港
第六天 新開的mask in mall行下玩下
第七天黃昏機回程

謝謝, 請指教

首頁

尾頁

跳至