網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

MayTsai 發表於 19-12-7 20:51
點解減唔到

另外送住宅要到付港幣20,想慳的話用自取點。

翡翠宮

MayTsai 發表於 19-12-7 20:51
點解減唔到

又可以咁玩法,豪啲,試一包有機油粘米,折完都三十幾1kg ,再配牛肉粉、豆漿粉、原色抽紙,總之左下角砌到¥99或以上就包郵5kg,要用埋Mastercard減20呀

大宅

lyh80115 發表於 19-12-7 21:27
又可以咁玩法,豪啲,試一包有機油粘米,折完都三十幾1kg ,再配牛肉粉、豆漿粉、原色抽紙,總之 ...

唔該晒,你好叻,我都唔識點買

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 12:21
兩三日就到。實名要有大陸銀行户口,唔實名都可以畀到錢,香港地址訂單可以用銀聯/雲閃付、Mastercard、VI ...

終於買咗啦,謝謝你指點,第一次買已經有返現咁好嘅

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-7 21:46
終於買咗啦,謝謝你指點,第一次買已經有返現咁好嘅

但你買到咁重嘅?畀幾十蚊運費喎。

所謂返現係幾件打折、滿減等優惠嘅金額嚟,你喺商品頁會見到,如圖:

翡翠宮

MayTsai 發表於 19-12-7 21:44
唔該晒,你好叻,我都唔識點買

總之計晒優惠及用券之後要滿¥99,先有5kg運費優惠。

其實京東自營衣食住行乜都有得賣,可以買開其他嘢有Quota先搭兩三包1kg米,始終大米重得嚟又唔貴。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 21:53
但你買到咁重嘅?畀幾十蚊運費喎。

所謂返現係幾件打折、滿減等優惠嘅金額嚟,你喺商品頁會見到,如圖:

因為我買晒小米燕麥成十幾kg,見佢啲-號都差唔多cover運費所以由佢,第一次買未有信心用master比錢,蝕咗廿蚊

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-7 22:03
因為我買晒小米燕麥成十幾kg,見佢啲-號都差唔多cover運費所以由佢,第一次買未有信心用master比錢,蝕咗 ...

正如我前面所講,重貨要搭啲輕貨買架,你大可以分2單¥99,重貨+輕貨,咁會慳到運費。

至於Mastercard,可以用八達通app嗰張,儲值形式,非信用卡,要先入錢後付款夠安全,兌換附加費又平啲,食到京東¥99減¥20優惠之餘,如一炮過付$200或以上仲有$20回贈(要喺八達通網站先登記)。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 22:09
正如我前面所講,重貨要搭啲輕貨買架,你大可以分2單¥99,重貨+輕貨,咁會慳到運費。

至於Mastercard, ...

原來八達通可以咁用 下次下單我會搭啲紙品砌夠99 5kg,多謝

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-7 22:11
原來八達通可以咁用 下次下單我會搭啲紙品砌夠99 5kg,多謝
...

紙品都唔算好輕,輕貨好多嘢可以搭呀,我之前買過USB手指就順手買包5kg米;搭衫褲鞋襪又得,電子産品就更易滿¥99,幾百蚊藍牙耳機都幫同事買過十個八個……

先裝八達通app注册,上傳身份證升好易畀plus就可以開虛擬Mastercard,再用轉數快入錢或用自動增值八達通嘟一嘟轉入。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 23:08
紙品都唔算好輕,輕貨好多嘢可以搭呀,我之前買過USB手指就順手買包5kg米;搭衫褲鞋襪又得,電子産品就更 ...

好,又有新嘢學 原來有京東超市呢樣嘢,等我一開頭就直接搜尋黃小米添,唔知有無分別呢

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-7 23:17
好,又有新嘢學 原來有京東超市呢樣嘢,等我一開頭就直接搜尋黃小米添,唔知有無分別呢 :money$ ...

咁又唔洗理「京東超市」,京東超市唔一定自營。總之自營就¥99包5kg直送,唔一定係超市嘢。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 23:32
咁又唔洗理「京東超市」,京東超市唔一定自營。總之自營就¥99包5kg直送,唔一定係超市嘢。
...

以為天貓超市咁添,如果ok就唔使得天貓超市一個選擇咯

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-7 23:32
...

還有,請問嗰啲廿蚊糧油券係咪好難攞?要12點搶定點?謝謝

翡翠宮

bbsau 發表於 19-12-8 00:33

我一撳就攞到,係要多啲經驗值先得。玩耐咗,系統感覺到係真人用,唔係大量開户攞著數嗰啲,就好多券攞到。
仲有啲券寫明要達到幾多「京享值」或者plus會員,就要達到具體條件先得啦。

伯爵府

lyh80115 發表於 19-12-8 10:33
我一撳就攞到,係要多啲經驗值先得。玩耐咗,系統感覺到係真人用,唔係大量開户攞著數嗰啲,就好多券攞到 ...

唯有買多幾次

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-7 22:09

至於Mastercard, ...

多謝分享,學到野。付款時係咪無需用八達通支付(因為iPhone用不了NFC),當普通Mastercard支付就可以?

另外想問一下,你上次買到那隻椰子油用後感如何?我真係黑仔,雙十一係京東買D貨一直拖到依家到唔見蹤影!客服一直叫我等,搞到我都想取消訂單算數,自己再買過算數,鬼同佢等。呢類case,京東有無什麼維權保障?

珍珠宮

bbsau 發表於 19-12-8 00:33

你可以試試擺一些目標大米入購物車,得閒按進去購物車,打開大米看看,一般跟它有關的優惠券會不定時出現。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-9 22:33
多謝分享,學到野。付款時係咪無需用八達通支付(因為iPhone用不了NFC),當普通Mastercard支付就可以?

...

唔見影……又真係黑仔咗啲,我都試過有件神州整唔見,等咗2星期搵返去自取點攞,你個Case咁耐應該可以取消訂單。至於椰油……未研究點用 。最近¥99包郵我落咗好多單,啱啱先買完 ,買咗100多啲,又減20,抵到爛。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-9 22:33

...

係八達通app内申請嘅虛擬Mastercard,要先實名升級先申請到。付款時扣O!epay餘額,可以用轉數快或7仔存入,唔一定要嘟八達通卡。而我就用自動增值八達通轉入,變相又係用信用卡

順手登記埋單一簽賬200回20:
https://www.octopuscards.com/onlineform/promotion/general/registration/tc/step1.jsp?promotionRegRefCode=VC_PROMOTION_201911&target=_blank&WT.mc_id=app_banner_oepay_android_vc-nov19

首頁
12345...6

尾頁

跳至