0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb 其中一隻眼經常有眼屎,用熟水清潔完,瞓一教又有,份量都唔少,一日都清潔成6-8次,知唔知點解同有無其他方法可以減少眼屎?thx

別墅

Pinky0723 發表於 19-11-30 00:47
Bb 其中一隻眼經常有眼屎,用熟水清潔完,瞓一教又有,份量都唔少,一日都清潔成6-8次,知唔知點解同有無其 ...

你bb幾大呀?

複式洋房

boobootiny 發表於 19-11-30 02:37
你bb幾大呀?

1個幾月

複式洋房

我個b頭一個月都係咁,健康院姑娘都話未發育好,只能勤力清潔,依家兩個月了,自然會無晒。

別墅

我bb都係噤,由出世開始佢都係一邊眼我特別多黃色眼屎。我都有睇過2次兒科醫生,都有開過眼藥水比佢滴,但都係無咩效 又試過聽醫生教幫bb按眼附近淚腺,有好過下但之後都係有番。
我之前都係聽人講話過3個月就會好,但我bb 3個月過咗都係噤。反而最近我聽我媽媽講開淡啲奶粉比佢,因為奶粉甜會生痰,開淡啲啲慢慢等佢體內無噤多痰。試左2個星期左右,平日係佢大便度見到柯左都幾多痰出嚟,而佢又真係慢慢無左黃眼屎呢個問題
不過樓主你bb仲細,就唔好開淡奶粉比佢。如果再過2個月都仲係噤嘅情況,而佢又係奶粉b嘅話,你都可以試下我呢個做法。

複式洋房

hyccnam 發表於 19-11-30 15:00
我bb都係噤,由出世開始佢都係一邊眼我特別多黃色眼屎。我都有睇過2次兒科醫生,都有開過眼藥水比佢滴,但 ...

點樣睇大便有冇痰嫁?

別墅

Pinky0723 發表於 19-11-30 15:08
點樣睇大便有冇痰嫁?
柯出嚟會見到好似口水絲一絲絲噤黏黏哋㗎

別墅

Pinky0723 發表於 19-11-30 10:21
1個幾月

我個女剛剛6星期
係咁架初生bb 大大下就會無 多d用熟水抹乾淨 好快無架啦

別墅

係咪奶粉唔岩佢?熱氣?試下轉另一隻奶粉睇下

複式洋房

hyccnam 發表於 19-11-30 15:13
柯出嚟會見到好似口水絲一絲絲噤黏黏哋㗎

等我留意下先thx

複式洋房

boobootiny 發表於 19-11-30 17:23
我個女剛剛6星期
係咁架初生bb 大大下就會無 多d用熟水抹乾淨 好快無架啦
...

Ok,我再勤力啲幫bb清潔先!thx

複式洋房

卡卡娜 發表於 19-11-30 23:28
係咪奶粉唔岩佢?熱氣?試下轉另一隻奶粉睇下

應該唔會奶粉唔啱,我見佢得一隻眼先係咁!同埋磅數都重得好多

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Pinky0723 發表於 19-11-30 00:47
Bb 其中一隻眼經常有眼屎,用熟水清潔完,瞓一教又有,份量都唔少,一日都清潔成6-8次,知唔知點解同有無其 ...

我個b都係咁架,一出世就係,姑娘都話遲啲發育好就冇乜,可能係淚線分泌多,打算到時先再算,依家清潔勤力啲,仲多過你添有時10幾次都有,一抹完冇耐又有

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊