自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身預咗加錢即時拎部舊雪櫃走,送貨嗰陣先發現個閘有問題,新雪櫃搬唔到入屋

最後搵咗開閘師傅,整完個閘加飲茶錢俾師父幫手搬入搬出新舊機

所以依家要等幾日歐綠保先黎拎,自己都唔好意思

翡翠宮

pecpy 發表於 19-11-30 13:35
本身預咗加錢即時拎部舊雪櫃走,送貨嗰陣先發現個閘有問題,新雪櫃搬唔到入屋

最後搵咗開 ...

寫張紙歐綠寶(幾時)到取,不便之處,諒!

象牙宮

最後搵咗開 ...

雪柜不夠凍,可當柜用放干貨。环保D。
雪柜好過用柜。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

櫺囹桼 發表於 19-11-30 13:38
寫張紙歐綠寶(幾時)到取,不便之處,諒!

寫左喇,希望鄰居唔好介意就好

子爵府

如果出入到,鄰居又有禮貌地知會一聲,無問題

珍珠宮

回覆樓主:

如果唔太咗人都應該冇問題嘅
最好唔好block住消防通道

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

寫左紙sorry , 唔太阻,放短時間,我ok

珍珠宮

回覆樓主:

幾日,應該冇問題

珊瑚宮

回覆樓主:

寫咗道歉字句,又有明確提取期,我係鄰居絕對明白,只要唔阻礙走火通道,唔會介意
當然,如果櫃內有汽水小食,歡迎任取,我更不會埋怨了

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

如係短時間(2日內)都好D,話晒公眾地方點知歐綠寶幾時先安排到回收,梗係無咁好啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

最後搵咗開 ...

如果有阻住通道我會介意
有啲走廊好窄
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

如果我係鄰居,貼明幾時搬走,時間係2星期內,我會容忍。假如無交代,我會call管理處。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

管理員呢關呢?

侯爵府

開心吸收勳章

既然已買新機,點解吾叫師父先搬走舊機,放係公家地方,鄰居吾嘈,管理處都會出聲。

侯爵府

如果阻走火通道,我會好介意。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔明,預咗加錢即時搬走,又已搬出門外,為何又要等歐绿保?

別墅

最後搵咗開 ...

唔阻我
唔理佢

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

管理員每天巡樓一定會炸型.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

cy101 發表於 19-11-30 14:12
唔明,預咗加錢即時搬走,又已搬出門外,為何又要等歐绿保?

因為送新雪櫃個師父見到個閘開唔到,部新機都搬唔到入屋所以無拎到個舊嘅。

係叫另一個整閘嘅師父幫手搬

琥珀宮

pecpy 發表於 19-11-30 14:20
因為送新雪櫃個師父見到個閘開唔到,部新機都搬唔到入屋所以無拎到個舊嘅。

係叫另一個整閘嘅師父幫手搬: ...
ic!

首頁

尾頁

跳至