自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
放上ig仲方便睇

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

1998Ruby1998 發表於 19-11-30 19:11
為左防止自己唔記得食飯/食得唔健康,等我試下可唔可以連續一星期三餐 po 上 BK。

順便俾個機 ...

我唔食早餐已20年、不過很多人說不健康~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大力大力 發表於 19-12-1 11:37
我唔食早餐已20年、不過很多人說不健康~

早上唔會餓?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

1998Ruby1998 發表於 19-11-30 19:11
為左防止自己唔記得食飯/食得唔健康,等我試下可唔可以連續一星期三餐 po 上 BK。

順便俾個機 ...

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

回覆 大力大力 的帖子

唔食早餐你唔餓咩。夜晚 9 點撐到第二日 12 點。我唔走動都會餓。

子爵府

回覆 豬吉 的帖子

我冇 IG。以前同自己承諾左永遠唔開 IG。

子爵府

回覆樓主:

Day 2 早餐

Pancake 藍莓+菠菜+蛋+牛奶+乳酪

可惜冇糖漿/糖霜

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 昨天 00:33

子爵府

回覆樓主:

午餐湯圓

Cheuk2012    發表於 昨天 00:34

子爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

晚餐

今次係番茄蛋湯+羊+小椰菜+抹香奶茶

Cheuk2012    發表於 昨天 00:34

大宅

lingw. 發表於 19-12-1 13:59
早上唔會餓?

我都冇食早餐好多年, 晚餐食到1900, 可以到第二日1400先再食野

我諗係習慣問題

wcpcelia    發表於 5 天前

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

1998Ruby1998 發表於 19-12-1 18:01
Day 2 早餐

Pancake 藍莓+菠菜+蛋+牛奶+乳酪
呢份早餐好好多

複式洋房

回覆樓主:

早餐好豐富呀!

子爵府

bkteapot 發表於 19-12-2 08:15
呢份早餐好好多

冇野做先咁有心機咋,趕時間我就真係杯麵早餐

可惜我一個人煮,雪櫃又細,難買餸同有花款

子爵府

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 02:53
晚餐

今次係番茄蛋湯+羊+小椰菜+抹香奶茶

你好喜歡食羊

見你中午、夜晚食量好少下同年纪來睇,好似唔多合比例

英國冬天凍,好易餓,當時我年輕時食唔少才够,不過我是食極唔肥那種。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

樓主你d早餐同晚餐都好吸引 ,係咪自己整架?

子爵府

bbc2018 發表於 19-12-2 08:28
你好喜歡食羊

見你中午、夜晚食量好少下同年纪來睇,好似唔多合比例

主要係因為一買就只能一 pack 過,冇得唔食。我好想買麵包整多士,但一 pack 麵包 20 塊,我食唔到咁多,一日三塊已經盡頭,一星期都未食完。

晚餐好夠,畢竟我冇大量運動。同埋我消化慢,食太多會訓得唔好。

你就好啦,食極唔肥,人生多好多樂趣。

子爵府

nieualma 發表於 19-12-2 08:30
樓主你d早餐同晚餐都好吸引 ,係咪自己整架?

個 pancake 係買現成,其他就自己煮。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 08:36
個 pancake 係買現成,其他就自己煮。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 08:18
冇野做先咁有心機咋,趕時間我就真係杯麵早餐

可惜我一個人煮,雪櫃又細,難買餸同有花款 :th ...
早一晚整定得唔得? 整D可以翻熱既

侯爵府

bbsonyy 發表於 19-12-2 08:06
我都冇食早餐好多年, 晚餐食到1900, 可以到第二日1400先再食野

我諗係習慣問題

冇食早餐有無幫助減肥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊