自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
bkteapot 發表於 19-12-2 08:40
早一晚整定得唔得? 整D可以翻熱既

整定都冇位放。雪櫃豆潤咁細,我放少少野都爆,我宜家啲蔬菜唔夠位擺入雪櫃。所以先咁屈就日日煮。
不過我煮飯都算快,唔煲湯的話,落餅麵同炒菜都係十幾分鐘搞掂。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 08:53
整定都冇位放。雪櫃豆潤咁細,我放少少野都爆,我宜家啲蔬菜唔夠位擺入雪櫃。所以先咁屈就日日煮。
不過我 ...
唉我明, 咁只能夠食即食果類, 麥皮果D 不過食食下都厭

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

hippoo 發表於 19-12-2 08:43
冇食早餐有無幫助減肥

我諗冇乜關係, 都係睇整體攝取幾多、消耗幾多

子爵府

回覆樓主:

Day 3 早餐

煎三文魚+黃牙白炒烏冬+乳酪+蘋果+牛奶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 昨天 00:34
wingwingyee    發表於 3 天前

子爵府

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 18:38
Day 3 早餐

煎三文魚+黃牙白炒烏冬+乳酪+蘋果+牛奶
等你明天份早餐
同行

子爵府

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

遲來的午餐
差啲又唔記得食飯,已經變為下午茶

Cheuk2012    發表於 昨天 00:35

男爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

1998Ruby1998 發表於 19-12-2 08:35

主要係因為一買就只能一 pack 過,冇得唔食。我好想買 ...

麵包可以冰,食前回溫30分鐘就可以
我都一次買一條,再包好幾塊一包去冰,放幾個星期冇問題

子爵府

大將軍 發表於 19-12-3 01:58
麵包可以冰,食前回溫30分鐘就可以
我都一次買一條,再包好幾塊一包去冰,放幾個星期冇問題
...

我只係想一個禮拜食兩三塊,咁即係我要兩個月先食完,擺咁耐得唔得架

子爵府

回覆樓主:

晚餐

電飯煲玉子黃牙白羊肉飯

子爵府

回覆樓主:

Day 4 早餐

子爵府

1998Ruby1998 發表於 19-12-3 16:48
Day 4 早餐
好正

同行

子爵府

回覆樓主:

午餐

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
樓主午餐真係食好少呀。我掉番轉,如果早餐食得多,好快就會餓,唔食早餐就全日都唔餓。會唔會早餐減番少少,午餐食多啲,晚餐食少啲會好啲?
我是一隻大草蚊

子爵府

ChoMan 發表於 19-12-4 00:08
樓主午餐真係食好少呀。我掉番轉,如果早餐食得多,好快就會餓,唔食早餐就全日都唔餓。會唔會早餐減番少少 ...

我早餐食多啲係因為朝早我會走動得多同埋要用腦,食得唔夠會集中唔到。下晝開始越少走動,所以就午餐晚餐份量減少。

早餐食得唔豐富,我清醒但係提唔起勁。午餐好多時候係我太遲食,唔可以煮咁多,否則晚餐好難搞。

子爵府

回覆樓主:

晚餐
又係電飯煲餐,今次換鴨肉

子爵府

回覆樓主:

Day 5 早餐

Cheuk2012    發表於 昨天 00:36

別墅

2019新春慶豚圓

樓主個早餐好豐富喎!!!

子爵府

回覆樓主:

午餐:住家西洋菜湯+豬腳+印度 Paratha 餅 (唔係我煮)

Cheuk2012    發表於 昨天 00:36

大宅

1998Ruby1998 發表於 19-11-30 19:11
為左防止自己唔記得食飯/食得唔健康,等我試下可唔可以連續一星期三餐 po 上 BK。

順便俾個機 ...

好豐富, 我早餐只係食2隻蛋

子爵府

發表於 前天 05:31 |顯示全部帖子

回覆樓主:

好求其的晚餐

首頁

尾頁

跳至
熱門主題