潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

個日好衰唔衰諗住由四樓開始睇行落去,一出電梯就直入呢間店,(The Makxx)入去買左條裙仲話買二件有折,折完$790條裙同買左一件恤衫,二件千幾元出門口,點知轉個彎旁邊間店見到條裙賣$390,再落一層見到賣$290特登兩間都睇清楚,無論質地同牌子三間都一模一樣,完全搵唔到有咩分別,佢賣貴過二,四樓貴多$500,食水太太太深了。上返去搵店主,店主堅持別家店是翻版,佢係正版,我完全睇唔出有咩唔同囉質地款式牌子都一模一樣,我冇要求退錢,想換其他款,起碼我唔再去睇其他店係唔係便宜過佢都冇咁嬲,點知佢堅持唔比我換其他,我二話不說就走了。呃,最多都係比你呃一次

大宅

心雨 發表於 19-12-1 01:13
個日好衰唔衰諗住由四樓開始睇行落去,一出電梯就直入呢間店,(The Makxx)入去買左條裙仲話買二件有折,折 ...

以後唔會再幫襯佢。佢銅鑼灣東角同聯合都有店店里面的衫全部唔標價錢。 地下有間買開的,都話佢賣同一件衫,比同場的貴倍幾兩倍,扮曬自己係貴價貨,話人地抄佢,其實食水深。大家同樣賣韓國衫,同款的差價點會差咁多啊(emoji)

禁止訪問

大宅

貴好多喎,要black list

Lilypie Baby Ticker

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買左無下次

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

glorialai123123 發表於 19-12-1 23:03
通常唔係應該越高樓層越平嘅咩
我都有咁嘅錯覺

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實韓國衫一般幾多錢度呢?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無下次

子爵府

回覆樓主:

我試過有一條連身裙,係銅鑼灣地帶睇同係葵廣睇,係差9倍 ($300 vs $30)。講緊睇到嘅時間只差2兩日,唔係季尾貨。

伯爵府

回覆樓主:

好多都係賣得貴貴食水又深,其實同場同期賣嘅韓款items都差不多,作為消費者我會行完個場格一格價先決定,除非其他店無又好鐘意

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

個日好衰唔衰諗住由四樓開始睇行落去,一出電梯就直入呢間店,(The Makxx)入去買左條裙仲話買二件有折,折 ...

韓國邊值咁貴呀,折完都$790 幾鐘意都唔買,我都買開韓國衫,最多咪$4至500

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無下次

大宅

吃水太深了,black list間店,同層樓上樓下都貴其他店太多了,比你呃一次,唔會有下次。以後買衫同一商場,真係要行完先買,我冇時間行,次次一見到岩就買,買完就走。個日係有少少時間先行一圈,點知就見到差距咁多,好激氣(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

最平果間叫咩名

大宅

jemappellec 發表於 19-12-3 23:16
最平果間叫咩名

冇睇個鋪頭名,係二樓

大宅

心雨 發表於 19-12-6 19:32
冇睇個鋪頭名,係二樓

themakxx出名食水深,以前距d款都特別d,
依家d款根本成個場都搵到,距d sales又串wor,
我好多年前買過2條裙就無再買了.

子爵府

可能你上淘寶睇$100都唔洗,如果同場有三間鋪都賣極有可能淘寶入貨

男爵府

衰d一句,有時見鐘意會影底睇下淘寶有無
無先會系街買

子爵府

只怪自己無隔價啦
如果唔係件衫有問題 佢唔俾退/換都好合理
利時不嬲淘寶貨當自己設計

大宅

BLG 發表於 19-12-6 22:48
themakxx出名食水深,以前距d款都特別d,
依家d款根本成個場都搵到,距d sales又串wor,
我好多年前買過2條裙 ...

樓下樓下有都唔出奇,唔好差咁遠,折完後仲要差貴成差不多500,真係超級搵笨Sales係好串,吊高來賣,聽到佢對個客講,你唔會買咁貴既衫,那,呢件平啲,岩曬你⋯⋯以後絕不幫襯

首頁

尾頁

跳至