自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

港姐兼《體育世界》主持李思雅已單身一陣子,最近被一名自稱陳姓女子控訴硬搶未婚夫,該女子指兩人本身是朋友,經常見面打麻雀,又與其未婚夫打網球,沒料李思雅趁她離港期間,經常相約其未婚夫,及後李思雅更把自己與她的未婚夫合照上載朋友圈,雖然曾致電罵她,惟最後也被李思雅封鎖來電。

對於以上種種控訴,東網向李思雅求證,她否認搶人未婚夫,更說:「個女仔係我現任男友嘅前度女友,我同男友都一齊咗半年,喺我哋一齊前嘅大半年,男友同佢女友已經分手,知佢為呢件事好嬲,又打畀傳媒講,其實佢都冇證據,全部係佢自己講,成件事完全唔關我事,我男友都唔係佢未婚夫,係佢自己老作,佢屈我之外仲騷擾我男友,又話我成日鬧佢,又話我Send我同男友相畀佢,其實係倒轉,佢Send短訊講粗口鬧我就真,入面仲有恐嚇成分,都幾過分。」

說罷李思雅更向東網展示幾張兩人的對話內容,當中不乏粗言穢語:「八婆,我想話畀你聽呢條仔你鍾意就攞去,好多嘢你自己唔知咋……」、「你玩唔X起呀八婆」、「你不如出去問吓人啦,我是邊X個啊!X你老母。」等等…問到李思雅會否報警?她說:「冇諗住報警,雖然我都唔開心,但唔想令男友難做,其實呢個女仔都冇再搵我,我亦都封鎖咗佢,同埋佢都唔係姓陳,係姓梁㗎喎!」

而李思雅男友Joe Wong亦於社交網出Po作澄清,直斥有關報道非事實,並列出四點力撐女友,Joe表示與舊愛梁小姐早於一年前已分手,在此之前與對方未有結婚或訂婚想法,更指於8個前才向李思雅展追求,根本不存在「硬搶未婚夫」說法,揚言現時與李思雅拍拖半年,感情生活穩定、開心及美滿,最後就為今次事件令影響女友感抱歉,寄望舊愛梁小姐不要再騷擾他們。

李思雅展示與該女子對話,證明對方用粗口鬧佢。

佢話男友唔係該女子未婚夫,係對方老作。

雖然佢都唔開心,但冇諗住報警。

否認搶人未婚夫。

李思雅透露喺佢哋一齊前嘅大半年,男友同佢女友已經分手。

李思雅男友發文

大宅

睇佢自己擺出嚟嘅對話,其實都真係似小三喎。。。

男爵府

個男既咁既樣都咁多女人爭?

禁止訪問

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

乜佢同林葦辰分左手咩?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

apgbs 發表於 19-12-1 01:49

咦……見到你
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢男友幾多歲?好似好大

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-12-1 07:21
佢男友幾多歲?好似好大

佢好似鍾意大年紀男人,之前林韋辰

寶石宮

Fion710 發表於 19-12-1 07:43
佢好似鍾意大年紀男人,之前林韋辰

呢個細d都似近50歲

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

只可以話,咩人識咩朋友,過咩生活,個所謂前度去到wei 爛塊面咁盡,都應該受到好大傷害先會咁做,至少佢自己覺得係,感情事,好來好去,低調啲唔好咩?

伯爵府

mickeyeva 發表於 19-12-1 01:24
港姐兼《體育世界》主持李思雅已單身一陣子,最近被一名自稱陳姓女子控訴硬搶未婚夫,該 ...

D對話內容,明顯李係小三啦

子爵府

jollyma 發表於 19-12-1 08:25
只可以話,咩人識咩朋友,過咩生活,個所謂前度去到wei 爛塊面咁盡,都應該受到好大傷害先會咁做,至少佢自己覺 ...

都有可能,個男人都怪啦,分手即追前女友的好朋友,之前無野我又唔信囉

wcpcelia    發表於 19-12-2 15:15

男爵府

KCBaby2011 發表於 19-12-1 08:28
D對話內容,明顯李係小三啦

但是未結婚,有權選擇啊!
我5覺得有問題,
當然道德上,
如果她們原本是好朋友,的確不好,
但是感情事從來這樣,
我不會擺上檯,
後者以後男人不敢找我,

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Diosmio 發表於 19-12-1 01:56
有錢?

男爵府

apgbs 發表於 19-12-1 01:49

同問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李思雅屋企都係有錢架,佢自己住一間獨立屋架。當年佢揀林葦辰,我反而覺得林勁,李係有錢又幾靚,又細林咁多架﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

pokipoki 發表於 19-12-1 04:12
乜佢同林葦辰分左手咩?

話時話林韋辰好高大,女方好fit, 個時成日見到佢地

子爵府

大叔 KOL

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

反而諗,係個男嘅蟬過別枝,李本身錢的。

男爵府

09daisydaisy 發表於 19-12-1 10:21
但是未結婚,有權選擇啊!
我5覺得有問題,
當然道德上,
我識個女人..
做自己好朋友伴娘做到攪埋個新郎哥.....

結婚無耐,個女同好朋友老公一齊...
佢亦好有手段地逼到個男同老婆離婚..

然後第三者坐正

APIGMA    發表於 19-12-2 09:07

首頁

尾頁

跳至