懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

JoanneTse 發表於 19-12-1 15:54
藥流嘅野 好睇彩數 最怕要食全餐 (藥+手術)
我反而係見到朋友用左2次藥 仲要中醫幫手先排清
最後搞到身 ...

謝謝你的鼓勵,覺得終於有人了解我的想法。我也是怕虛弱,因為我本身就氣血不足。

我也多坐和躺下,只是一直睡不著,眼光光到天光。睡不著覺,有時候上bk見到失敗例子又胡思亂想⋯

複式洋房

推一下,還有媽媽嗎

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
mfwf 發表於 19-12-1 15:32
資料太詳細了。我也有在用薑水洗澡和飲炒米水。

真的很擔心M變得不準。其實我術後非常後悔當初沒有先試 ...

其實我見好多人藥流反而唔好, 清唔乾淨仲衰,所以刮宮係比返個全新環境遲啲阿B 仲易著床同受孕! 我4月刮完宮, 坐小月(記得訓多啲床唔好冷親同拎重嘢) 上個月bingo 了! 加油~ B好快返黎

複式洋房

Honeyhoneybabe 發表於 19-12-2 02:07

其實我見好多人藥流反而唔好, 清唔乾淨仲衰,所以 ...

多謝你,也恭喜你啊。

依幾日成日都問自己選了刮宮是否錯誤。

你的M量和cycle跟以前也一樣嗎?

複式洋房

再推一次

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
mfwf 發表於 19-12-1 16:05
謝謝你的鼓勵,覺得終於有人了解我的想法。我也是怕虛弱,因為我本身就氣血不足。

我也多坐和躺下,只是 ...

吾好再諗番轉頭喇 再諗都無用 人要往前看呀!
你要一步步心理慢慢調整 不要一直諗負面野
心理壓力太大 都會影響荷爾蒙 影響M期 咁咪仲吾好

同一件事 你可以調轉咁諗
手術成功已是好的開始 你不是最壞的一個

你不須要一直壓抑 想哭就哭出來
有心事就搵家人朋友傾
訓吾著要諗點樣令自己好訓D 而唔係亂諗野
做下勞作仔/plan下去旅行
令自己小坐月時都有野寄托下

身體可以慢慢復原 但心理是要靠自己的
身心都調整好 小B就會番黎找你

複式洋房

JoanneTse 發表於 19-12-3 12:58
吾好再諗番轉頭喇 再諗都無用 人要往前看呀!
你要一步步心理慢慢調整 不要一直諗負面野
心理壓力太大 都 ...

多謝你。

失眠的時候我會深呼吸,但好像成效很低,還是會諗得好負面。

真的很多謝你窩心的支持,我會嘗試慢慢調節心理。

複式洋房

mfwf 發表於 19-12-1 23:12
推一下,還有媽媽嗎

我都係十月藥流,排唔清,上月尾做刮宮,不過去番醫生度覆診,佢叫我唔好搵中醫補住,佢話發現我子宮壁有一堆血管,大概1-2cm,要睇下佢會唔會自己「掉謝」,聽完超擔心><佢話要查清楚咩原因先好再懷孕。

複式洋房

babytata 發表於 19-12-3 18:29
我都係十月藥流,排唔清,上月尾做刮宮,不過去番醫生度覆診,佢叫我唔好搵中醫補住,佢話發現我子宮壁有 ...

有堆血管⋯⋯

你十月後有沒有來M?

醫生是照陰超見到的嗎?

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
雖然很多正能量回覆,心裏還是有患得患失的感覺⋯⋯

為什麼有些人可以毫不花費精力就成功生出小孩。

複式洋房

mfwf 發表於 19-12-4 07:29
雖然很多正能量回覆,心裏還是有患得患失的感覺⋯⋯

為什麼有些人可以毫不花費精力就成功生出小孩。 ...

我都會甘諗,唉!

複式洋房

mfwf 發表於 19-12-3 23:51
有堆血管⋯⋯

你十月後有沒有來M?

係丫,照陰超。
做完藥流,流左三星期惡露都未完,
我擦再塞藥,d惡露都繼續流,
再覆診佢話要刮宮,塞藥對我冇用。
我而家都等待黎m中
你黎左m喇?

複式洋房

babytata 發表於 19-12-4 08:32
係丫,照陰超。
做完藥流,流左三星期惡露都未完,
我擦再塞藥,d惡露都繼續流,

我未阿,仲流緊惡露⋯

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
mfwf 發表於 19-12-2 15:27
多謝你,也恭喜你啊。

依幾日成日都問自己選了刮宮是否錯誤。

流量差唔多,不過啲色無咁瘀血色, 比較鮮色

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Honeyhoneybabe 發表於 19-12-6 09:45
流量差唔多,不過啲色無咁瘀血色, 比較鮮色

多謝你回覆我啊。

比較鮮色可能真的是因為手術後有全新的環境。

希望我的M也正常。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊