想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Day26 dd 同feel到身體有啲唔同驗完綠d有超淺印,再買左曼仔同cb 都有淺線,又興奮又緊張,希望痴實d痴實d痴實d

因為第一次感覺唔係好實在所以想大家share下身體有咩變化,留意下

Day 30
1 下腹痛,有時好似那住那住
2 分泌多左,前幾日仲多,尋日開始小返
3 攰,成日眼瞓
4 夜晚起幾次身,朝早七點幾就眼光光
5 今朝胸有d感覺
6 紅d條線有加深,都100%
7 綠d都有加深,但好慢,得40% (唔知正唔正常:(
8 瞓覺個post唔同左
9 多左肚餓

大家係咪差唔多? Share share (emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

我試咗三個月,都有唔同既感覺,點知都係唔中,第四個月Bingo時無咩特別感覺,果時去韓國仲食醬油蟹,玩水上樂園,仲玩埋汗蒸幕,所以啲徵狀唔係特別準,最緊要放鬆心情,會容易啲中。

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我備孕左4個月
個個月感覺都唔同
第3個月時感覺到扯下扯下以為Bingo
反而到第4個月真係 Bingo又無咩感覺

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

bingo 感覺又真係好似黎m前感覺
肚又係扯住
分泌又係多左
好似冇分別咁

別墅

我記得我bingo個個月
係好似有啲似感冒咁
頭暈暈同會嘔
但又好似谷m咁既感覺

洋房

ahhhhhhmay 發表於 19-12-1 07:58
Day26 dd 同feel到身體有啲唔同驗完綠d有超淺印,再買左曼仔同cb 都有淺線,又興奮又緊張,希望痴實d痴實d痴 ...

果陣我懷疑自己有左但未驗到都好緊張, 成日上網Search 岩岩懷孕有咩特徵, 我果陣老公覺得唔中嫁, 因為普通MAN LING 棒棒條線係好好淺好淺, 因為唔夠濃度, 最好用晨尿驗啦
但我自己感覺係有, 因為我突然好怕熱, 心跳加速係明顯!! 成得快會易喘氣, 同埋勁易累, 訓極都唔夠
仲有試過食食飯流鼻血, 平時幾年都唔流一次, 最後等多幾日買枝CB 既會顯示懷孕同週素既驗孕棒我老公先覺得係真既, 佢開心到叫左出黎, 我宜家8 WEEKS 啦, 第一次照超聲波有閃閃, 好開心!!!
希望大家既BB都痴實媽媽!!!

複式洋房

2019勳章

Hayley薯媽 發表於 19-12-3 17:13
果陣我懷疑自己有左但未驗到都好緊張, 成日上網Search 岩岩懷孕有咩特徵, 我果陣老公覺得唔中嫁, 因為普 ...

恭喜你呀

我仲有3日先去驗血,呢幾日都有下腹痛,胃痛,嘔,胸痛,未敢驗住,希望都會接住bingo

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Hayley薯媽 發表於 19-12-3 17:13
果陣我懷疑自己有左但未驗到都好緊張, 成日上網Search 岩岩懷孕有咩特徵, 我果陣老公覺得唔中嫁, 因為普 ...

恭喜,祝痴到實
我想confirm 左5week啦
但上幾個星期有感覺例如肚痛,但今個星期無乜痛,只係攰,又無嘔,無乜其他感覺,係咪正常架?好擔心但禁早又乜都照唔到

複式洋房

Kathyciao 發表於 19-12-1 10:31
我試咗三個月,都有唔同既感覺,點知都係唔中,第四個月Bingo時無咩特別感覺,果時去韓國仲食醬油蟹,玩水 ...

我都係,早幾個月戒清唔中,今個月驗之前幾日仲飲過小小酒,所以有啲擔心

複式洋房

AppleYing 發表於 19-12-3 12:06
我備孕左4個月
個個月感覺都唔同
第3個月時感覺到扯下扯下以為Bingo

恭喜,祝痴實

複式洋房

麵包少奶奶 發表於 19-12-3 18:51
恭喜你呀

我仲有3日先去驗血,呢幾日都有下腹痛,胃痛,嘔,胸痛,未敢驗住,希望 ...

祝你都中啦

洋房

ahhhhhhmay 發表於 19-12-4 15:17
恭喜,祝痴到實
我想confirm 左5week啦
但上幾個星期有感覺例如肚痛,但今個星期無乜痛,只係攰,又無嘔, ...

我岩岩驗到果排個肚有抽下抽下痛,痛左一陣無事 ,無禁快會反胃想嘔,6wk 開始會想嘔 8-11wk係高峰期 不過因人而異 有d人唔想嘔 仲好好胃口
不過如果你仲有肚痛 同流啡就最好睇下醫生好d

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Hayley薯媽 發表於 19-12-4 21:06
我岩岩驗到果排個肚有抽下抽下痛,痛左一陣無事 ,無禁快會反胃想嘔,6wk 開始會想嘔 8-11wk係高峰期 不過 ...

我上星期都有痛有勁餓又成日急,反而今個星期無乜特別,有無問題架

洋房

ahhhhhhmay 發表於 19-12-6 11:36
我上星期都有痛有勁餓又成日急,反而今個星期無乜特別,有無問題架

係牙 可能你適應左? 不過唔係個個人都會嘔 你諗住幾時去做檢查照下超聲波?

複式洋房

Hayley薯媽 發表於 19-12-6 13:23
係牙 可能你適應左? 不過唔係個個人都會嘔 你諗住幾時去做檢查照下超聲波?
...

我都想,但5w2d係咪太早?

洋房

ahhhhhhmay 發表於 19-12-6 14:24

我見通常係7-8週第一次照 我就7週幾照左,本身計m期係第8週 照完變左7週3
細左5日 因為我m期不準
你可以睇定d產檢醫生book定先既 因為好多醫生都好full booking 你係諗住私家定公立生牙

大宅

發表於 前天 01:01 |顯示全部帖子
ahhhhhhmay 發表於 19-12-1 07:58
Day26 dd 同feel到身體有啲唔同驗完綠d有超淺印,再買左曼仔同cb 都有淺線,又興奮又緊張,希望痴實d痴實d痴 ...

你嗰陣係作感冒(emoji)幾日都未尼m 一驗cb就顯示2-3week

複式洋房

發表於 前天 10:28 |顯示全部帖子
Hayley薯媽 發表於 19-12-6 18:50
我見通常係7-8週第一次照 我就7週幾照左,本身計m期係第8週 照完變左7週3
細左5日 因為我m期不準
你可以 ...

未決定好,不過睇開位婦科醫生只係開刀,我想自然生
仲有佢產檢都好爆,只係約到十週見(emoji)
我自己book 7w 係st Paul 照一次先

別墅

發表於 前天 10:49 |顯示全部帖子
恭喜大家, 接大家好孕

複式洋房

發表於 前天 22:21 |顯示全部帖子
ahhhhhhmay 發表於 19-12-6 14:24

E,我同你個日子好近

首頁

尾頁

跳至