時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

還以為香港可以回復平靜,點知......,原來仲有好多曱甴未被拉。

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-12-2 01:57

侯爵府

打俾區議員啦,叫佢哋啲手下收手啦,贏得咁開心就出嚟幫街坊擋下曱甴

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ChingMan1002 發表於 19-12-1 09:10
還以為香港可以回復平靜,點知......,原來仲有好多曱甴未被拉。

1/12 又有搬路障的好市民、被暴徒打到頭破血流~

「12.1 旺角 清路障男子被一棍扑暈 | JVB 時事台」
https://youtu.be/VeXeRLdGVEk

幸福花    發表於 19-12-1 10:38
Patsiu    發表於 19-12-1 09:44
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

大力大力 發表於 19-12-1 09:30

其實我真係唔明支持黑衣人嘅市民諗乜嘢,黑衣人可以咁暴力對待無辜市民,冇絲毫手軟冇絲毫人性,而佢哋繼續支持佢哋嘅暴力行為,凍親又話佢哋好可憐,冇嘢食入去煮野比佢哋食,咁我哋無辜市民真係咁抵死?咁死不足惜?

MMM1108    發表於 19-12-1 21:47

男爵府

ChingMan1002 發表於 19-12-1 09:10

好多都無從緝凶
有 D 仲係放虎歸山,U18 只係登記咗...

呢班人形垃圾禽獸不如
佢哋暴戾兇殘,令我諗起秀茂坪燒屍童黨、
寶馬山雙屍命案...

男爵府

噚日行銅鑼灣,好多人行街.好耐無見過,個人都開心哂.點知,夜晚旺角又黎

男爵府

唉!黃絲覺得呢班披住孩子外號既人渣行為無錯,仲要係英雄

男爵府

經過六個月的黑記文宣洗腦,不斷歌頌美化暴力,現在暴力已經成為暴徒習慣、社會風氣,怎會有平靜日子。
回想以前的立法會,從來不會有掟野大叫的行為,自從黃癲狗入咗立法會,將不良風氣帶入去後,就一發不可收拾。
現在也是,開始暴力風氣,就不會停止。
民主不等於文明,沒有文明的人,即使得到民主,也只會更腐敗。

侯爵府

星人mama 發表於 19-12-1 09:47
唉!黃絲覺得呢班披住孩子外號既人渣行為無錯,仲要係英雄

係呀,佢哋嘅暴力行為比佢哋自己英雄化,未見過反政府可以返到打無辜市民有咁多人比掌聲鼓勵,仲要做埋漢奸自己送上門。

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 19-12-1 09:39
其實我真係唔明支持黑衣人嘅市民諗乜嘢,黑衣人可以咁暴力對待無辜市民,冇絲毫手軟冇絲毫人性,而佢哋繼 ...

因為佢地對眼只係望住警察,其他野視而不見

子爵府

回覆樓主:

兇狠的‘’孩子‘’

象牙宮

睇到好嬲,咁打法唔死都重傷,渠蓋喎!
真係唔明點解咁多人撐暴力覺得無問題。

複式洋房

留言更冇人性...很重要的罪證要保存落黎!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

而家香港好多價值觀己經变哂

侯爵府

ckygrace 發表於 19-12-1 09:53
經過六個月的黑記文宣洗腦,不斷歌頌美化暴力,現在暴力已經成為暴徒習慣、社會風氣,怎會有平靜日子。
回 ...

97以前啲議員只係會yes sir yes sir嘅啫,點會而家咁樣日日出嚟x阿頭, 根本就係英國留低e班黃人,搞亂個政府,你睇吓e 20年來幾多工程停滯不前?就算開到工都拖左10年15年浪費左幾多錢,亦令到個政府冇晒尊嚴

公爵府

賭路都賤格不過都算,虐打市民真係不能接受,琴日又一單,要我橕暴徒呢世都冇可能!

hungng    發表於 19-12-1 17:26

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

好多人民智未開,以為揸住本(BNO) 當自己係大英子民

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

旁述仲話佢跌親,無血性

首頁

尾頁

跳至