3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實我個女係xx福游泳學校由water babies游到5歲都仲未識游,我知我個女本身怕水,所以學得慢,。我只在佢學識,唔係柙要比賽。但佢進度較慢,而且游泳學校個邊本身俾佢升左級之後,因為話佢個堂學新野喊,又要會去番低一班。能力未到要學番之前既我明,但事前無通知下,去到先轉班轉亞sir,搞到本身對游水無信心既女女而家一去親游水班就喊。想問仲學唔學好?但游水係技能,我本身唔識游,所以想佢學識。如果繼續學,咁有無私家既教練好可以介紹呢?我本身住大埔。

子爵府

TPK34101 發表於 19-12-1 09:51
其實我個女係xx福游泳學校由water babies游到5歲都仲未識游,我知我個女本身怕水,所以學得慢,。我只在佢 ...

我仔個教練好好,好有耐性....
我仔之前喊足全堂都好有耐性氹

佢係私人教練,多數一對一...

洋房

Natalie625 發表於 19-12-2 12:43

請問你係邊區學呢?上課地方又會係邊呢?因為我唔係住有會所既地方,所以唔知點好。

子爵府

TPK34101 發表於 19-12-2 15:54
請問你係邊區學呢?上課地方又會係邊呢?因為我唔係住有會所既地方,所以唔知點好。
...

我仔去公眾泳池上咋....
其實你俾左錢泳會,可唔可以叫佢唔好經常轉阿sir,小朋友好冇安感....

我仔開頭見教練,頭幾堂都喊足全程....仲要係勁大聲果隻不過我都係覺得游水係救生技能,而且對心肺好,所以當初佢喊都冇放棄...喊左幾堂後就愛上游水...出左泳池游之後進步好快...

唔使同人比較,只要佢唔驚水,夾啱教練就進步好快ga..加油

洋房

Natalie625 發表於 19-12-2 22:56

我仔去公眾泳池上咋....

多謝你呀!可能就係成日轉,所以一轉我個女就驚。唉!我而家打算幫佢轉另一間再試下啦!

男爵府

可pm我嗎?謝謝

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

可以pm我教練資料嗎

別墅

有朋友個女跟過一個女教練,好似都幾好
由原本驚水到慢慢會鍾意玩水

別墅

TPK34101 發表於 19-12-2 23:03
多謝你呀!可能就係成日轉,所以一轉我個女就驚。唉!我而家打算幫佢轉另一間再試下啦!
...

小朋友有安全感真係好重要

大宅

回覆樓主:

我囡之前係xx福學咗一年都學唔好,之後泳會啲好教練走吓一個走吓一個,之後仲堂堂唔同教練,又唔望實啲小朋友。我係旁邊睇到眼火爆。之後即轉第間,學咗兩個月嘅成果頂xx福一年嘅表現。你試吓轉泳會先,再唔得先搵獨立教練啦。x

大宅

GabKar2012 發表於 20-6-5 22:25
我囡之前係xx福學咗一年都學唔好,之後泳會啲好教練走吓一個走吓一個,之後仲堂堂唔同教練,又唔望實啲小朋 ...

請問轉咗邊間?

大宅

可pm我嗎?打算俾囡囡學

男爵府

我囡之前係xx福學咗一年都學唔好,之後泳會啲好教練走吓一個走吓一個,之後仲堂堂唔同教練,又唔望實啲小朋 ...

轉左邊間?

大宅

TPK34101 發表於 19-12-1 09:51
其實我個女係xx福游泳學校由water babies游到5歲都仲未識游,我知我個女本身怕水,所以學得慢,。我只在佢 ...

我個仔由PN開始係Stanford 學咗兩年,次次都抗拒游水堂,話教練好惡,學極都唔識,所以K2時轉咗去海天。佢鍾意海天的教練但又學到K3尾都未識游仲係要用浮板游自由式,其它式完全未學過。計下數幼稚園嘅四年使咗約$16000學游水但就咩都未識,完全浪費金錢與時間。後來小一時我就搵咗個一對一學咗五個月已經識咗三式。我的結論係泳班1:4-6,其實每堂得分到教練10分鐘到,我早知就花多啲錢一對一啦!

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

回覆 GabKar2012 的帖子

可否pm我, 我個仔都好怕水

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

如果經常轉教練又係唔掂喎,小朋友咁細要時間適應,係咁轉人佢會唔安心

禁止訪問

大宅

可以pm資料嗎

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至