夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好想離婚
成日都係我湊住兩個小朋友,
我覺得好辛苦,有老公=無
星期日都唔會同我地食飯
講少少背景
我地係後生結婚既,有一仔一女,個女都12歲喇,曾經錯過,上年開始以為有好日子過,點知8月個時佢賭錢輸晒成份糧,仲係出面借左2-30000,我地唔係有錢人,同老爺奶奶,仲有叔仔一家住埋一齊,幸好收入都ok,但未至於可以無左一個月糧都無事囉(emoji)
事前無出聲,到我知個時已經係出面借左好多錢,而家個個月都好頭痕,都算,想快快還晒啲錢就ok啦

複式洋房

manmanfer 發表於 19-12-1 19:43
好想離婚
成日都係我湊住兩個小朋友,
我覺得好辛苦,有老公=無

點知佢仲仆街到次次叫佢幫手做野都唔郁,唔洗返工就話去踢波,唔踢都要睇,返到屋企咩都唔做,好似大爺咁
星期日都唔同我地食飯,寧願同啲波友一齊,真係好慘,我放工要去補習社湊仔,返屋企要溫習,星期六日就湊兩個,咩人生樂趣都無晒,好想離婚,但離婚我無地方住,我媽個度係公屋,又唔夠位,我都申請左5年,如果有樓我都唔會想留係度,想即刻離婚(emoji)(emoji)

大宅

當佢同屋主,有樓就自己做屋主,再同佢攤牌

男爵府

回覆樓主:

都無辦法,為有自己儲蓄做準備,同時同c6講清楚如果佢唔負返父親應有責任仔女大左只會遠離佢

珍珠宮

就咁睇唔似陪波友
波友都有屋企人同另一半,一dayoff就對住波友個可能性好低
似有新歡

大宅

回覆樓主:

如果佢係賭錢欠債,又唔負責任照顧屋企 咩都唔理,如果覺得呢段感情真係冇彎轉 ,可以搵社工傾傾,睇下點樣幫你安排處理離婚同申請公屋。
一個人要照顧兩個小朋友 ,一定好辛苦 記得要搵朋友傾下偈,唔好自己屈住,身邊有好多人會支持你,加油!

複式洋房

其實我真係好想帶住2個走
多謝你地比意見
我會試下搵社工幫下手

瑪瑙宮

你當單親, 等埋間屋同佢攤牌.

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

比我寧願同婆婆逼間公屋。以前一間屋住7個都有

大宅

Poo得好勳章

回覆樓主:

拎左公屋先
之後先再諗

大宅

你地仲有冇性生活?會唔會係因為屋企人多所以少左同老公曳曳所以佢咁?

公爵府

無條件離婚一係創造條件,一係算數,唔無諗甘多

首頁

尾頁

跳至