懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

訓醒好難起身連行路都開始有痛,醫生話無咩辦法,一唔岩位就會有一種好尖銳既痛錐落黎,好辛苦(emoji)
有係過來人可以傾下

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
xxkshxx 發表於 19-12-1 22:54
訓醒好難起身連行路都開始有痛,醫生話無咩辦法,一唔岩位就會有一種好尖銳既痛錐落黎,好辛苦(emoji)
有係 ...

我都係甘,我20週就開始痛,痛到30幾週仲痛!會好似閃電甘痛,除左訓床同用熱水袋其實無其他方法。有時叫老公用妊娠紋油按摩下都舒緩到。

大宅

回覆樓主:

真係冇辦法,我由十幾週開始痛,痛到而家三十幾週 平瞓之後痛到起唔到身,行完街又係痛到頂唔順,醫生都話要生完先解決到,只能做啲熱敷或按摩

複式洋房

以家32週,呢兩個月行耐啲條腰同patpat就痛到不得了,我都會有刺痛感,啲fd仲話我誇張...

別墅

GigiT 發表於 19-12-2 05:59
我都係甘,我20週就開始痛,痛到30幾週仲痛!會好似閃電甘痛,除左訓床同用熱水袋其實無其他方法。有時叫老 ...

咁我都多d 熱敷啦,訓床係舒服,但起身個下最。辛。苦
唔該哂,大家加油呀

別墅

Archung106 發表於 19-12-2 07:59
真係冇辦法,我由十幾週開始痛,痛到而家三十幾週 平瞓之後痛到起唔到身,行完街又係痛到頂唔順 ...

十幾週咁快就痛。。點捱過,我反而行順左就無乜野,係呀,我問過幾個醫生,都係話生完先有得攪,所以睇下同路痾有無辦法舒緩下,咁我都做多d 熱敷啦
按摩我都想,但驚唔知按錯位就大鑊(emoji)

別墅

mmmmoooo 發表於 19-12-2 10:08
以家32週,呢兩個月行耐啲條腰同patpat就痛到不得了,我都會有刺痛感,啲fd仲話我誇張...

...

一d 都唔誇張呀,我懂你32week 好快喇,加油

大宅

xxkshxx 發表於 19-12-2 11:18
十幾週咁快就痛。。點捱過,我反而行順左就無乜野,係呀,我問過幾個醫生,都係話生完先有得攪,所以睇下 ...

我pat pat側邊位痛到一轉身好似甩咗骹咁,pat pat底舊骨勁痛,行順咗冇咩嘢,但返到屋企坐完攤完一起身個下就痛到痴線
我叫老公按下咋,按pat pat啲肉,雖然冇咩大效果

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Archung106 發表於 19-12-2 12:35
我pat pat側邊位痛到一轉身好似甩咗骹咁,pat pat底舊骨勁痛,行順咗冇咩嘢,但返到屋企坐完攤完一起身個 ...

你仲有幾耐生呀

大宅

xxkshxx 發表於 19-12-3 00:08
你仲有幾耐生呀

而家35週咋,不過就算痛都希望阿B足月先好出世

洋房

Archung106 發表於 19-12-2 07:59
真係冇辦法,我由十幾週開始痛,痛到而家三十幾週 平瞓之後痛到起唔到身,行完街又係痛到頂唔順 ...

我都係十幾週就開始痛坐得耐又痛,有時番工企足全日丫,痛到我行去搭車既時候吉下吉下嫁,其實有冇得叫醫生認明吾可以企咁耐直到生為止既呢

大宅

Jesslui1112 發表於 19-12-3 00:12
我都係十幾週就開始痛坐得耐又痛,有時番工企足全日丫,痛到我行去搭車既時候吉下吉下嫁,其實有冇 ...

可以㗎,醫生話如果我係做sales或做老師,佢會開定長病假比我,因為真係冇辦法長企 你可以問下你個醫生呀

別墅

Archung106 發表於 19-12-3 00:10
而家35週咋,不過就算痛都希望阿B足月先好出世

好快喇,捱埋佢

別墅

Jesslui1112 發表於 19-12-3 00:12
我都係十幾週就開始痛坐得耐又痛,有時番工企足全日丫,痛到我行去搭車既時候吉下吉下嫁,其實有冇 ...

應該可以架,真係痛到想死,企得耐要坐坐

大宅

xxkshxx 發表於 19-12-3 00:19
好快喇,捱埋佢

大家一齊加油

洋房

Archung106 發表於 19-12-3 00:15
可以㗎,醫生話如果我係做sales或做老師,佢會開定長病假比我,因為真係冇辦法長企 你可以問下 ...

咁等我問吓先感謝

大宅

Jesslui1112 發表於 19-12-3 00:26
咁等我問吓先感謝

唔駛客氣,大家一齊加油

洋房

xxkshxx 發表於 19-12-3 00:19
應該可以架,真係痛到想死,企得耐要坐坐

公司太忙啦,又長期唔夠人,根本無可能有時間俾我坐

洋房

Archung106 發表於 19-12-3 00:27
唔駛客氣,大家一齊加油

咁你有冇問過佢最長可以放到幾耐嫁?

大宅

Jesslui1112 發表於 19-12-3 00:30
咁你有冇問過佢最長可以放到幾耐嫁?

冇問呀,因為我而家已經冇返工啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊