0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
請問大家9月出世的BB,你會買咩size 的衫比佢?買岩岩好比著一季還是預大D下年都岩著? 我覺得著一季好大哂,但買到下年都岩著又太大。但係香港嘅冬天又唔係凍好多日。我覺得好煩

洋房

Wallsa626 發表於 19-12-2 00:03
請問大家9月出世的BB,你會買咩size 的衫比佢?買岩岩好比著一季還是預大D下年都岩著? 我覺得著一季好大哂 ...

我果個8月尾岀世,佢有d衫係親戚俾嘅二手衫,另外我會買岩岩好俾佢,因為bb一年前後個size差好遠,好難預計,不如買岩身,最多free俾其他人。返而大個d果陣(兩歲)我會預大d,等佢下年都可以著返。

複式洋房

請問大家9月出世的BB,你會買咩size 的衫比佢?買岩岩好比著一季還是預大D下年都岩著? 我覺得著一季好大哂 ...

我都係九月頭出世, 著親戚比既衫+自己買,我會買大少少預佢會著一段時間,冬天衫就唔expect佢第二年著到,但都要買兩三件替換

大宅

2019勳章

主要會買番個岩佢嘅size,bb大得快就算買大左出年都著唔番

男爵府

2019新春慶豚圓

我建議你可以買6個月大既size 即係70碼 ,如果bb身長線既體重同身高係90%大碼size,就買80碼,因為12月至3月都係凍 ,到時bb已經半歲好大隻

(普通中位生長線或以下)到3月份轉天氣就買80碼,如果係大碼bb就買90碼

買uniqlo, GAP既平平地成日做特價,著一季都唔心痛

別墅

2019新春慶豚圓

要睇bb size嘅,我通常買大一季,例如三個月會預佢著半歲,有鬆好過太緊,我買next,啲衫幾十蚊一件,俾人都無咁肉赤

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

我bb都係9月出世,你唔可以預埋下年架,唔同幾歲大個d,我宜家買6個月大炸

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
angel_charlotte 發表於 19-12-3 14:07
我bb都係9月出世,你唔可以預埋下年架,唔同幾歲大個d,我宜家買6個月大炸
...

其實我諗緊應唔應該買件外套大D,因為好少出街,香港又唔係好凍。衫就真係唔可以太大。

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Wallsa626 發表於 19-12-4 00:50
其實我諗緊應唔應該買件外套大D,因為好少出街,香港又唔係好凍。衫就真係唔可以太大。
...

我無買外套,hallmark 教著厚身夾衣,我都買左件,係囉,少出街唔買咁多啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊