時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hei007 發表於 19-12-2 20:28
其實好多咪又係爛鬼副學士,無業無學歷既曱甴,仲有好多中學都未畢業,都唔知憑咩笑人,低智又無能
...

因為佢哋要扮高學歷,去拋窒人,等其他人唔敢挑戰佢哋!
bk 呢度都有幾件,成日扮高學歷,叫我哋讀多d書! 但佢哋一出口,就露餡,只係扮高學歷,係呃我唔倒架!
我夠膽講,bk呢度大把高學歷媽咪,只係唔想暴露咁多個人資料,所以唔會大鑼大鼓話自己高學歷!

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

學歷高但冇品同垃圾冇分別。

大宅

tp-windy 發表於 19-12-2 20:35
bk 呢度都有幾件,成日扮高學歷,叫我哋讀多d書! ...

呢次暴動明顯又一鐵証,有學歷絕對不等同有品德,高學歷不及高品德,有學歷無品德,賤加一等。

子爵府

其實想話自己是石屎.

男爵府

hei007 發表於 19-12-2 21:02
呢次暴動明顯又一鐵証,有學歷絕對不等同有品德,高學歷不及高品德,有學歷無品德,賤加一等。
...

真心講,佢哋一定係冇品德,至於高學歷,就見人見智,當然有一大部份嘅黃絲曱甴係扮高學歷! 另外果一部份,身份真係大學生,但d學術程度係等同二十年前嘅中五畢業,而家d大學生,好多英文完全唔掂,浸大方仲賢同學已經係表表者!正正係你講嘅賤加一等嘅貨色!

伯爵府

回覆:我甚麼都聰明過你,你毅進、我碩士。很厲害、很厲害

其實暴徒的真正目的是心理戰

大宅

bdrom 發表於 19-12-2 00:17
http://news.tvb.com/local/5de3dc7ae60383120c37b92b/%E5%A4%A7%E6%89%B9%E4%BA%BA%E6%99%9A%E4%B8%8A%E9% ...

世界之大,天外有天,人上有人呀!
自詡碩士生,就自以為人中鳳

男爵府

為什麼很多高學歷人士滿口歪理? 是因為長期受黃屍毒所害.

大宅

tp-windy 發表於 19-12-2 20:35
bk 呢度都有幾件,成日扮高學歷,叫我哋讀多d書! ...

我有幾個碩士同學及同事,都捨棄左自己的專業,喺屋企煑飯凑仔咋。
一班井底蛙,成日以為c9真係低學歷,大陸喱

男爵府

薔薇花 發表於 19-12-2 22:13
我有幾個碩士同學及同事,都捨棄左自己的專業,喺屋企煑飯凑仔咋。
一班井底蛙,成日以為c9真係低學歷,大 ...

係囉!

侯爵府

bdrom 發表於 19-12-2 00:17
http://news.tvb.com/local/5de3dc7ae60383120c37b92b/%E5%A4%A7%E6%89%B9%E4%BA%BA%E6%99%9A%E4%B8%8A%E9% ...

係呢半年,他們一次又一次證明,甚麼是高學歷低水平

男爵府

讀幾多書都唔緊要,最緊要係個人既修養同內涵,佢影衰晒其他碩士

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

邊有人無啦啦大大聲踩低人抬高自己咁卑劣架?黃人言行真係好無品又小學雞!

成日標榜學歷,但有唔少被拘捕既黑衣人都係三無人士,低下階層人士,傻人以為真係人一黃、屎都可變黃金咩?咪又係N無人士!

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢個“現在”記者 都係 響鏡頭後不停自說我理大架............真係低能到呢 後來 好彩有其他媒體響對面影到佢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

呢個年代要讀碩士並唔係難,有什麼了不起?我唔覺得讀完碩士可以有資格咁樣批評人,佢憑乜嘢講佢聰明過人,你只係讀多人哋兩年書,咁可以代表啲乜,佢咁樣講只表現出佢嘅無知,亦冇內涵

子爵府

好聽就叫碩士,唔好聽就叫食屎,以為自己好醒,超低能,幼稚到都唔知點形容呀

子爵府

selinako^^ 發表於 19-12-2 10:19
聰明就唔會比人利用啦, 佢咁講得出口
警察好多都好高學歷, 呢D 白痴又唔知

仲有做警察要身家清白,暴徒犯過事無機會做架!成班大學暴徒畢業到未都未知佢去見工當佢DSE畢業架咋,成班人以為2019年香港先有大學咁

子爵府

薔薇花 發表於 19-12-2 22:13
一班井底蛙,成日以為c9真係低學歷,大 ...

咪係,外國名牌大學畢業返黎嫁人生仔做少奶奶,得閒上吓bk 大有人在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

snow.white 發表於 19-12-3 08:20
仲有做警察要身家清白,暴徒犯過事無機會做架!成班大學暴徒畢業到未都未知佢去見工當佢DSE畢業架 ...

淨係身家清白已經冇佢地份

大宅

fayefa 發表於 19-12-2 12:32
坐咗監,可能同啲文盲一切坐喺度食飯搣橙,瞓埋一個倉,同款膠鞋「祝君早安」毛巾,做木工, 織藤椅添 :me ...

應該做多d體力勞動,對佢地身心都有益。

講真。

首頁

尾頁

跳至