自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
請問圖書館免費派的座枱月曆今年幾時開始派,有無JM知道啊?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

今年好似唔出...係唔係呢..?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

即民政處派個隻?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

今年係文地猫,但我見插畫師係FB鬧爆政府侵權,原本只供印月曆,但民政署拎去印埋宣傳一國兩制和基本法,宜家版權問題,可能遲遲派唔到

wcpcelia    發表於 4 天前

伯爵府

問左話唔知幾時有。
唔知今年係咪無

公爵府

theclacheng 發表於 19-12-2 12:54
今年係文地猫,但我見插畫師係FB鬧爆政府侵權,原本共供印月厝,但民政署拎去印埋宣傳一國兩制和基本法,宜家版 ...

月曆有宣傳基本法及一國兩制嗎?

大宅

有,但未知幾時派

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-12-2 12:58
月曆有宣傳基本法及一國兩制嗎?

月曆冇,印左其他宣傳品,詳文

https://www.facebook.com/118714271022/posts/10157509078711023?d=n&sfns=mo

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

theclacheng 發表於 19-12-2 14:02

既然月曆冇問題,應該有得派

其他宣傳品,有argue
咪暫時唔好派/ 使用

署方可以考慮唔用該插畫人物 或 改用其他公仔人物

重印一批去宣傳其他項目囉

男爵府

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

12月7日

公爵府

章太太 發表於 19-12-2 15:17

12月7日

要睇埋年份

12月7日是上年的news

https://www.cpce.gov.hk/main/tc/news.htm

男爵府

Sorry 。我明早返工入去問民政署。看看有沒有消息。到時通知

子爵府

theclacheng 發表於 19-12-2 14:02

咁都得

珍珠宮

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
章太太 發表於 19-12-2 17:54

Sorry 。我明早返工入去問民政署。看看有沒有消息。到時通知 ...

謝謝

男爵府

回覆 DonnieBB 的帖子

民政署職員說:是有座枱月曆,暫時未知幾時派。留意網上公佈日期

wcpcelia    發表於 3 天前
alienalice    發表於 3 天前

大宅

章太太 發表於 19-12-3 09:23

民政署職員說:是有座枱月曆,暫時未知幾時派。留意網上公佈日期

太好了,我等緊

公爵府

可能署方已經傾掂數,我見網上宣傳基本法的插畫並沒被撤換下來
若然真係有阻滯, 恐怕已經被禁用了

伯爵府

大宅

thanks!年年都等呢本

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

發表於 前天 16:59 |顯示全部帖子

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊