0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
想問下各位媽媽,bb個半月大,之前有黃疸,衣家退左好多。但昨晚換片突然尿黃左好多,請問系咩原因?

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
amy_tin 發表於 19-12-2 14:17
想問下各位媽媽,bb個半月大,之前有黃疸,衣家退左好多。但昨晚換片突然尿黃左好多,請問系咩原因? ...

飲人奶定奶粉?如果係飲人奶,可能係水份唔夠。如果一直係咁冇改善,就要睇醫生啦。我係全人奶的,我個b剛出世都試過尿黃,因為果時未上奶阿b唔夠飽,加上又有黃。以家3個半月了,如果我飲水少,阿b的尿都會有少少黃。

大宅

2019新春慶豚圓

飲多D水冇事的了

別墅

有冇問下健康院姑娘?

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
回覆 joeywaiwai 的帖子

飲奶粉,有時黃,有時又吾黃。有啲家長話尿系會有少少黃

洋房

回覆 moksamuel 的帖子

甘細姑娘話吾使飲水。

洋房

回覆 sandylui0901 的帖子

打电話問?

複式洋房

2019新春慶豚圓

amy_tin 發表於 19-12-5 20:02

飲奶粉,有時黃,有時又吾黃。有啲家長話尿系會有少少黃 ...

下次幾時去健康院啊,可以打電話去問下~或者打去雀巢媽媽會嗰度都可以問到姑娘

複式洋房

2019新春慶豚圓

amy_tin 發表於 19-12-5 20:02

飲奶粉,有時黃,有時又吾黃。有啲家長話尿系會有少少黃 ...

影相影低你覺得黃個片,下次去健康院嘅時候可以俾醫生望下正唔正常。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊