夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

C6一個月前要離婚,未夠一個月已經同左個女人一齊,當初仲懷疑自己係咪懷疑錯佢,而家終於知道係一早就已經一拖二。究竟我應唔應該順佢意簽離婚紙,定係拖佢2年,定佢唔好咁開心?

別墅

Yoyoma1510 發表於 19-12-2 19:01
C6一個月前要離婚,未夠一個月已經同左個女人一齊,當初仲懷疑自己係咪懷疑錯佢,而家終於知道係一早就已經 ...

與其諗佢……不如幫自己諗……怎樣做才对自己最好?

珍珠宮

佢都變左心,成全佢law

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

不要理會幾時開始嘅事,好來好去

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-12-3 09:27
不要理會幾時開始嘅事,好來好去

我係主動出錢出力揾律師佼惦个C6?我要快樂自由放下重擔!

crystal媽咪    發表於 19-12-3 09:42

男爵府

如果真係無得挽救, 早解決早從新開始好過。

珍珠宮

佢都已經變左心,倒不如早d放生自己

大宅

回覆樓主:

你睇下邊個方法令你舒服d, 你ready好就離,未可以就拖。

珍珠宮

我唔會選擇同佢拖,佢己提出,你就開條件啦...因為你叫唔到佢回來的了...己變了質

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Yoyoma1510 發表於 19-12-2 19:01
C6一個月前要離婚,未夠一個月已經同左個女人一齊,當初仲懷疑自己係咪懷疑錯佢,而家終於知道係一早就已經 ...
早分............早過新生活,點解唔好,無謂攬炒

瑪瑙宮

拖佢咪即係拖自己, 何必呢?

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-12-3 17:18
拖佢咪即係拖自己, 何必呢?
我都係咁唸。
樓主可以更正面地睇好自己的前景,失婚,就係得婚 的開始。塞翁失馬,焉知非福。

另外,如果樓主拖此婚,唔簽紙,要同佢玩過,但如果佢 玩翻樓主 話 咁佢 享齊人福。咁樓主點呢?

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

複式洋房

858D 發表於 19-12-5 06:56
我都係咁唸。
樓主可以更正面地睇好自己的前景,失婚,就係得婚 的開始。塞翁失馬,焉知非福。

齊人之福,佢就唔會,因為佢都做得好決絕既(emoji)

複式洋房

Adeva 發表於 19-12-3 11:34
你睇下邊個方法令你舒服d, 你ready好就離,未可以就拖。

其實真係未準備好,點解個C6可以咁快同第二個一齊(emoji)

大宅

Yoyoma1510 發表於 19-12-5 15:36
其實真係未準備好,點解個C6可以咁快同第二個一齊(emoji)

我個case同你好似,我仲要之前無徵兆,佢為一個原來識左只有半年多既人抛棄家庭。
男人都係賤

珍珠宮

Yoyoma1510 發表於 19-12-5 15:36

如果未準備好,是否潛意識中想與前夫感情復合呢?或是想佢繼續畀到妳如前一向的生活上的好處?
如果是,拖婚的策略就要好好地因應自己的需要,因應對手 而 從詳計以。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

複式洋房

Adeva 發表於 19-12-5 15:50
我個case同你好似,我仲要之前無徵兆,佢為一個原來識左只有半年多既人抛棄家庭。
男人都係賤
...

我係擦覺到有問題嫁,但佢當時唔認,覺得係好普通既閒談。到我出聲,成日提件事,佢就發爛渣話唔愛了

複式洋房

858D 發表於 19-12-6 02:51
如果未準備好,是否潛意識中想與前夫感情復合呢?或是想佢繼續畀到妳如前一向的生活上的好處?
如果是,拖 ...

我係唔想離婚嫁,我仲好愛佢

大宅

牛年勳章

Yoyoma1510 發表於 19-12-6 09:46
我係唔想離婚嫁,我仲好愛佢

同路人,可pm我傾下

大宅

Yoyoma1510 發表於 19-12-6 09:45
我係擦覺到有問題嫁,但佢當時唔認,覺得係好普通既閒談。到我出聲,成日提件事,佢就發爛渣話唔愛了:pity ...

如果佢已經決定左,其實之前大家做過乜都無意思,無人會想離婚,但如果個男人已經開到口其實都無彎轉,而且男人試過一次多數就有第二次,不如諗下自己之後條路點行。

首頁

尾頁

跳至