自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
請問錶面跌爛左,去蘋果維修,可以wall in 嗎?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Jen_Rowen 發表於 19-12-2 22:20

而家walk in 難了⋯⋯

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
pbpk03845784 發表於 19-12-3 10:28
而家walk in 難了⋯⋯

時間是約左,不過維修費成3千。原本保養至出年4月,突然想搵出面整算!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

錶面爛好似無得維修,要寄返去某個國家佢再寄返一隻比你

http://hk.photos.yahoo.com/chanhokaling

男爵府

2019勳章

Jen_Rowen 發表於 19-12-3 14:14
時間是約左,不過維修費成3千。原本保養至出年4月,突然想搵出面整算!
...

I watch 無得整
佢係寄去美國換番隻新既比你
我幾個月前整過

大宅

即佢是寄去外國整再拎返來?還是比返新嘅隻你?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

Jen_Rowen 發表於 19-12-4 07:16

要用DHL寄過去之後佢再寄返令一隻整好既比你。
http://hk.photos.yahoo.com/chanhokaling

大宅

俊浩BB媽 發表於 19-12-4 09:54
要用DHL寄過去之後佢再寄返令一隻整好既比你。

呢個是去Apple store整定自己寄去外國Apple store?

男爵府

Jen_Rowen 發表於 19-12-4 09:56
呢個是去Apple store整定自己寄去外國Apple store?

你可以打去蘋果問下,佢會教你點做。不過運費要自己比,會有人上門幫你收錶

伯爵府

2019新春慶豚圓

Jen_Rowen 發表於 19-12-4 07:16

我記得係寄去新加坡,
然後寄返隻white box replacement 俾你。

大宅

有得整, $1500官塘廣場成叔

大宅

俊浩BB媽 發表於 19-12-4 10:02
你可以打去蘋果問下,佢會教你點做。不過運費要自己比,會有人上門幫你收錶
...

我去問下先

大宅

yipsiusai 發表於 19-12-4 10:20
有得整, $1500官塘廣場成叔

我網上search到百修通,但好多負評,吾敢試。事實是Apple store叫我參考官網報價$2800到,我仲是1年保養中(到出年4月)諗緊比原廠整定出外整,反正有保同冇保都吾差(咁諗緊平既方案會比較化算)。成叔是你試過嗎?

大宅

我之前爛左錶面,
預約維修、佢話錶面爛左要成個錶換
收我個價錢仲貴過出面買

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如有care 系換隻新

大宅

maymay220hk 發表於 19-12-4 10:50
如有care 系換隻新

就是冇care呀

大宅

kittynleo 發表於 19-12-4 10:49
我之前爛左錶面,
預約維修、佢話錶面爛左要成個錶換
收我個價錢仲貴過出面買

我見初代維修超貴(過萬)買幾隻新都可以啦

大宅

WWT1234 發表於 19-12-4 10:13
我記得係寄去新加坡,
然後寄返隻white box replacement 俾你。

可以pm點做嗎?

伯爵府

2019新春慶豚圓

Jen_Rowen 發表於 19-12-4 11:14
可以pm點做嗎?

冇特別做法㗎,都係去apple store 做維修而apple watch 係唔會即場做維修:-
- 職員會核實你隻apple watch 嘅保養期同檢查你提及嘅問題。(嗰次我隻AW 係未過保養期所以免費)
- 佢會同你解釋返隻AW 送去新加坡修理同會送返一隻俾返你。
- 佢會响你面前拆錶帶同包好粒錶肉,同解釋保養期嘅延績方式(我仲未過保養期)
- 大約二星期內(唔記得幾耐),會有速遞送返粒錶肉(用白色盒包裝)俾你。

其實white box replacement 只不過係將一啲之前有問題嘅產品修復後再重新進行質檢。
對於我嘅經驗,相比起本地維修white box replacement 係更有信心,因為我試過將部手機攞去apple store換電,完成後竟然開唔到機!

大宅

WWT1234 發表於 19-12-4 12:03
冇特別做法㗎,都係去apple store 做維修而apple watch 係唔會即場做維修:-
- 職員會核實你隻apple watch ...

咁我等拎去整時再問。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊