懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

琴日照完結構話bb個腦有水泡,要係24週前散左佢,醫生話可能會關唐氏事,但我係合格左係醫院檢查。佢話可以做t21,睇下有冇其他問題。有冇人試過有甘嘅經驗

別墅

係咪CPC?單側定兩側?

我21W0D去做結構發現單側有一個,醫生叫我不要擔心,佢話當年佢自己個仔都有。90%會消,結合埋11W已做T21無異常,下次複診再看。
25W0D再去產檢時已消失。

洋房

molerting 發表於 19-12-3 10:08
係咪CPC?單側定兩側?

我21W0D去做結構發現單側有一個,醫生叫我不要擔心,佢話當年佢自己個仔都有。90% ...

左腦右腦都有小水泡

洋房

超連bb 發表於 19-12-3 08:22
琴日照完結構話bb個腦有水泡,要係24週前散左佢,醫生話可能會關唐氏事,但我係合格左係醫院檢查。佢話可以 ...

我廿周照結構果時都係兩邊有水泡仔 廿四周去照已經散咗 醫生話唔使太擔心 正常廿八周前都會散
加油:)

洋房

sweethome219 發表於 19-12-3 10:18
我廿周照結構果時都係兩邊有水泡仔 廿四周去照已經散咗 醫生話唔使太擔心 正常廿八周前都會散
加油:)
...

琴日聽完真係好擔心,但醫生話手手腳腳都好正常,係有水泡。希望會散

洋房

超連bb 發表於 19-12-3 10:21
琴日聽完真係好擔心,但醫生話手手腳腳都好正常,係有水泡。希望會散

結構正常就唔需要擔心喇 我個醫生話如果我唔問 佢未必會講 因為真係唔需要擔心太多:)

大宅

回覆 超連bb 的帖子

你上網search下係common case 黎架, 會消失, 早幾日有媽媽28W仲未消息好擔心, 有媽媽小朋友出世後比醫院mon住, 大左就冇左被吸收左, 冇影響智力同身體健康.

洋房

yan1008 發表於 19-12-3 11:19
回覆 超連bb 的帖子

你上網search下係common case 黎架, 會消失, 早幾日有媽媽28W仲未消息好擔心, 有媽媽 ...

(emoji)見到你地甘講定左好多,今日會交份報告比醫院睇

大宅

回覆 超連bb 的帖子

想了解更多, 要主動問多幾位醫生, 聽下唔同意見, 私家又問, 公立又問, 學多D野又可以上黎 share 番比其他媽媽知, 祝BB身體健康, 一切順利.

首頁

尾頁

跳至