論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我in 菲佣個時,見到有幾個, 話自己有仔女,但single.一d 話有bf , 一d 又話有老公,
佢地話無結婚? 即咩意思?

佢地係個邊一般打工仔收入幾錢?
男人做唔做野?

大宅

佢地既私生活好混亂的,我果個未結婚就生左3件,然後果個bf出軌,菲姐就搵過第二個結婚,又生一件。之後同宜家個老公又分左居~ 佢另外有個拍左拖1年幾既男朋友

珊瑚宮

印佬菲佬 如老婆外出打工 基本食輭飯居多
如養得起老婆 老婆使鬼離鄉背井去打工咩
玩具萬歲!

別墅

聽我姐姐講菲律賓性別歧視同年齡歧視都好嚴重,女性35打後基本都冇工會請,姐姐都有話係菲律賓做教師都冇香港做人工高。一黎到仲係甘講香港有甘老既巴士小巴司機,同埋甘多高齡女士工作。
我姐姐老公有做野 (司機),甘我諗你揀啲婚姻狀態stable啲既好啲。

水晶宮

卡莉 發表於 19-12-3 20:09
聽我姐姐講菲律賓性別歧視同年齡歧視都好嚴重,女性35打後基本都冇工會請,姐姐都有話係菲律賓做教師都冇香 ...

35後點穩錢

別墅

回覆 李露眉 的帖子

所以佢地輸出啲女性去做工人。我姐姐佢阿媽,99 都冇做野靠後生養。惡性循環,所以發展唔到。

複式洋房

回覆樓主:

d菲就算話結婚咪一樣個老公會係老婆出去搵食時小三四五六! 我請呢個菲個陣又話自己係single mother啦 到請左番黎第一個放假日就喊苦喊忽話佢husband有第二個女人夾埋佢錢走佬

大宅

佢哋係好亂架 我之前個件廿歲比個賓佬搞大個肚 個女今年都10歲 但佢好想嫁鬼佬 成日上網識鬼佬諗住可以帶成家脫貧 po曬D3點式 冇乜著衫D相做profile pic 其實佢都on狗 邊有男人咁蠢會娶隻雞返去仲要買大送細

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

因為菲律賓風水, 男人少, 女人多, 唯有幾個女人share一個男人。 除咗個No.1有婚紗著, 有得在神父面前say I do. 其他 2, 3, 4, 5, etc無。 其他個D若有BB, 可能比自己亞媽或親戚睇, 又可掉在church. 小朋友賤過Hk流浪貓狗。

所以佢地可以叫自己 married, divorce, single mother, etc. 乜都得。 佢地叫個佬做husband. 但個佬未必當佢wife. 女人毫無地位。

所以好想在香港揾番個香港男人, 做香港太太。

oh, forget, 就算 No.1, 行完教堂, 仲未合法架, 要去政府部門做文件, 要比錢嘅, 但大多數無做政府文件, 行完教堂就算。

水晶宮

lily-of-valley 發表於 19-12-7 23:59
因為菲律賓風水, 男人少, 女人多, 唯有幾個女人share一個男人。 除咗個No.1有婚紗著, 有得在神父面前s ...

仲可以做234奶,唔怪得啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

李露眉 發表於 19-12-8 07:42
仲可以做234奶,唔怪得啦

有親戚係菲律賓華僑, 因見埋見埋, 除咗妹99工人, 名義上係No.1, 其餘通通痴埋的。
我而家呢個 man bun, 亦有正印在philippine, 在香港的女bun. 叫girl friend. 做D女bun 嘅duck.

咁個正印又低得架? 妹99 bun said, if you love him, you can accept all his things. 只要隻佬知道有正印存在就得。 嘩, 香港, 隻佬攪三攪四, 仲唔斬佢甩佢。

為咗隻佬, 孭貴利。

侯爵府

李露眉 發表於 19-12-3 08:57
我in 菲佣個時,見到有幾個, 話自己有仔女,但single.一d 話有bf , 一d 又話有老公,
佢地話無結婚? 即咩意思? ...

好多cv係假

首頁

尾頁

跳至