0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
亞囡4個幾月啦近呢個月餐餐飲完即時嘔返一D出黎、佢只飲4安半、健康院啲姑娘次次問親佢答完等於冇答、體重正常6.5kg⋯⋯究竟係奶粉問題定奶樽我已經換左好多個奶樽、佢只係肯食p牌闊嘴、一直頭三個月都係飲能恩而家飲S 26、每餐奶之後都好氣餒好驚次次嘔、有時成件衫都濕晒

複式洋房

初生BB嘔奶正常,如果覺得係奶粉問題,可以轉第2隻試下,有隻enfinitas都ok

別墅

木秦 發表於 19-12-3 11:22
初生BB嘔奶正常,如果覺得係奶粉問題,可以轉第2隻試下,有隻enfinitas都ok

我轉左s26兩個星期、再轉怕唔怕太快?

大宅

2019新春慶豚圓

如果轉無耐可以比D時間BB適應先,
囡囡就飲緊illuma,吸收得都幾好,99見到都話囡囡手仔腳仔都好札實

大宅

我做媽媽了 發表於 19-12-3 09:23
亞囡4個幾月啦近呢個月餐餐飲完即時嘔返一D出黎、佢只飲4安半、健康院啲姑娘次次問親佢答完等於冇答、體重 ...

我個仔餐餐飲完都嘔奶,到5個月開始先冇乜點嘔奶。

別墅

仔仔補illuma organic都幾好呀,夾得唔錯,好少會嘔奶

別墅

ookaren 發表於 19-12-3 16:21
如果轉無耐可以比D時間BB適應先,
囡囡就飲緊illuma,吸收得都幾好,99見到都話囡囡手仔腳仔都好札實 ...

亞女都唔細粒、但好驚佢嘔到成衫都係

別墅

Macmmia 發表於 19-12-3 17:07
我個仔餐餐飲完都嘔奶,到5個月開始先冇乜點嘔奶。

希望再大D好D啦

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我做媽媽了 發表於 19-12-3 11:30
我轉左s26兩個星期、再轉怕唔怕太快?

唔好又轉住,2個星期bb 腸胃未適應曬架
又轉會傷腸胃

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊