懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

28w 開始 已經知bb係大頭仔 個陣已經頭大3週
今日34w 產檢照到頭圍大差唔多4週 成9.3cm 2.4kg

咁我仲應唔應該試人手調頭? 成功機會率高唔高?
同埋即使成功 bb頭仔咁大,我又怕順產唔到

有無媽媽可以比下意見?

大宅

回覆 babymilky 的帖子

有可能要排期催生, 因為10度係10cm嘅意思, 私家定政府生? 個頭大過10cm就順產唔到要開刀。

別墅

yan1008 發表於 19-12-3 11:16

有可能要排期催生, 因為10度係10cm嘅意思, 私家定政府生? 個頭大過10cm就順產唔到 ...

我係私家生呀

大宅

咁你要好好同你私家醫生傾應該點做, 私家D期好難夾.

大宅

bb個頭都係大3週,頭仔轉左落去。34w個頭都有9.1cm,政府就叫早d番去催生。
如果唔順產既話,開刀唔會有咩大問題,仍都唔駛成日諗住個頭過10cm點算。

自己就約左私家39w2開刀,1月頭好多期都好full,你快d約啦!

大宅

上網sarch 一種動作 可以幫助bb調頭
Youtuxx sarch

複式洋房

babymilky 發表於 19-12-3 10:33
28w 開始 已經知bb係大頭仔 個陣已經頭大3週
今日34w 產檢照到頭圍大差唔多4週 成9.3cm 2.4kg

中醫有個自然調頭方法,用艾灸條溫艾腳指尾至陰穴,上網查吓

大宅

俾我就唔會嘗試任何方法自己幫bb調頭

別墅

而家37W, BB 都係唔調頭, 已經BOOK 左私家開刀~

首頁

尾頁

跳至