自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

如果得十幾廿個參加,仲要來自不同國家,沈月為何有資格去?是否比錢就得?沈嘉偉係有錢但全世界應該好多人有錢過佢,咁其實哩個Ball都可能唔係好多人爭住去。
李連杰個女係學霸有得出席反而唔出奇

公爵府

力神 發表於 19-12-3 12:29
李連杰個女係學霸

哈佛高材生。

其實個樣都0k呀。

男爵府

MICMATL 發表於 19-12-3 20:22
如果得十幾廿個參加,仲要來自不同國家,沈月為何有資格去?是否比錢就得?沈嘉偉係有錢但全世界應該好多人 ...

我都有同一疑問。可能真正嘅貴族唔會參加。

男爵府

滑蛋河 發表於 19-12-3 20:43
我都有同一疑問。可能真正嘅貴族唔會參加。

記得4太d女參加過

子爵府

如果得十幾廿個參加,仲要來自不同國家,沈月為何有資格去?是否比錢就得?沈嘉偉係有錢但全世界應該好多人 ...

記得前幾年四太個大女都有參加,我當時諗,乜唔係要名門淑女先可以有資格參加咩?賭王咁多靚女兒,排隊都未輪到四太個大女參加吧(當年有報章報道圖文並茂四太大女迷糊遊蕩在街頭!)所以呢個ball 其實只是一些PR event

珍珠宮

FJmom 發表於 19-12-3 11:54
好似選港姐

唔知點解,我硬係覺得係俾D上流社會相睇嘅party。。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

外國傳媒話個舞會只係邀請世界各地響政經娛樂方面知名和有影響力人士既女兒參加, 所以唔係俾錢就可以玩. 賭王個女, 華為二公主, 梁婉靜個女都有參加. 我都覺得沈月同其他女仔比較好似有一段差距, 可能沈生沈太既network 比我地想像中勁好多呢.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

chunui 發表於 19-12-3 15:32
咁個天好公平嘅。
有得必有失。

只係佢個樣唔係香港人唔鍾意果類型啫. 佢唔係香港長大同發展, 唔算失啦.
大會指定珠寶設計商似乎搵左jane 去present d 珠寶.

https://www.jckonline.com/editorial-article/harakh-mehta-le-bal-paris/

https://www.forbes.com/sites/robertanaas/2019/11/30/behind-the-scenes-harakh-exclusive-jeweler-of-le-bal-paris-2019-curates-diamonds-for-debutantes/#61385ad92986

伯爵府

stkyo 發表於 19-12-3 15:23
父母仲興奮過班少女

我睇到d父母由心到笑出嚟咁開心我都眼濕濕

諗吓自己個女大個係party嘅焦點,長大成人有男伴,做家長感覺係時候要放手。肯定百感交集。

男爵府

anniellm 發表於 19-12-3 18:57
你唔知佢阿爸係邊個?

我以為出席慈善名暖都應該係富豪級的香港代表,損好多錢才能出席及代表

沈月都幾靚,但就不夠清秀同比較矮小,相信唔化妝同普通鄰家小女孩一樣樣

首頁

尾頁

跳至