懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

有無媽媽一樣有左之後多左流鼻血以前一年都無一次 可能呢排轉天氣都太乾,宜家差唔多8週

別墅

Hayley薯媽 發表於 19-12-3 16:24
有無媽媽一樣有左之後多左流鼻血以前一年都無一次 可能呢排轉天氣都太乾,宜家差唔多8週
...

我咁大個女第一次流鼻血就係有咗之後,過咗3個月會好啲。

別墅

Hayley薯媽 發表於 19-12-3 16:24
...

會! 我宜家23週日日都有少量血絲。因為可泵血多左鼻膜膨漲。

洋房

發表於 前天 02:29 |顯示全部帖子
回覆 Hayley薯媽 的帖子

有,自從懷孕後,我吐啖有時會有血,應該係因為個鼻有血,我撩鼻時好多時都有血絲,有時仲會有比較大的血。我以為天氣乾燥,原來關懷孕事!?

複式洋房

發表於 前天 08:56 |顯示全部帖子
我今日都無啦啦流9w !之前一年都未必流一次

複式洋房

發表於 前天 09:04 |顯示全部帖子
我都係呀,平時幾年無流一次,一有左就流左幾次,不過過左三個月就無流,而家凍左有少少血絲囉

民房

發表於 前天 10:25 |顯示全部帖子
HK2GOU 發表於 19-12-3 22:09
我咁大個女第一次流鼻血就係有咗之後,過咗3個月會好啲。

我都係(emoji)不過而家36週,已經無流過鼻血喇!

大宅

發表於 前天 15:33 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我到35週都係成日個鼻有血絲,或者呻鼻時有血絲 由懷孕初期已經有咁嘅情況

洋房

發表於 前天 15:50 |顯示全部帖子
有呀.
由細到大從來唔流鼻血, 就算傷風鼻敏感, 呻幾大力都唔會流鼻血

但呢幾個月已經試過幾次流鼻血. 其實乜都冇做過, 好多時只係輕輕呻一呻鼻涕, 就流鼻血啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊