懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
上星期六朝早9點,同老公去私家做超聲波,睇bb大小,中碼偏大,一切正常,仲好開心咁離開中心。隔左半個鐘左右,去廁所發現護墊紅晒(中途完全唔覺有涼同濕),即刻同老公搭的去醫院。做左開鉗檢查同陰道檢查,胎位正常,宮頸長度正常,沒有腹痛,bb keep 住心跳同郁, 結果係同私家既一樣,醫生話搵唔到原因。留院觀察,之後無再流,但抹尿時有輕微血絲,今日無lu, 預計明天可出院。 有無SIS試過咁?係咪關壓力事?p.s.工作要計糧,bank in, 打會議議程,開會,訂購公司日常物資,filing, 遞交政府文件...

別墅

TineTineYi 發表於 19-12-3 17:01
上星期六朝早9點,同老公去私家做超聲波,睇bb大小,中碼偏大,一切正常,仲好開心咁離開中心。隔左半個鐘 ...

我30週時試過,都係原因不明。之後到37週又見紅,呢次就話就生所以正常,但而家37週5,未有動靜同無流血。只好等

複式洋房

我18週到而家22週, 都試過3次流啡, 又係去埋醫院check過晒揾唔到原因出血, 醫生話有機會係胎盤微絲血管爆左, 不過就照唔到。

醫生話不可以掉以輕心, 我而家在家工作, 一累就攤落床休息下, 我諗住遲下要真正返公司就會一星期請一日annual, 4天工作就算, BB最重要。

複式洋房

回覆 Lily2020 的帖子

我都想在家工作快d捱埋呢2個月,放產假

複式洋房

22weeks試過,一早起身小便有血,立即去了醫院急症,住了一日醫院

第二日見醫生,話留小便驗到有血,但快速測試除左有血,無其他問題,

無發炎,蛋白及其他指數好正常

抽血測試,肝腎膀肝功能又正常,全部指數都顯示無問題

照過子宮陰道又無問題,用埋鴨咀夾,照了2次超聲波,

心跳正常,BB重好活潑

醫生都話原因不明,但有血情況只是維持了一個早上,

所以一日就出左院,之後要無出現這情況,現在29weeks 了~

之後有上網查過....有些JM都有咁情況,

有機會可能BB踢到/壓到,所以爆微絲血管

複式洋房

回覆 amychuu 的帖子

oic

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我試過26w有少少血,入院檢查無事
最後40w先生

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

TineTineYi 發表於 19-12-3 17:33
回覆 Lily2020 的帖子

我都想在家工作快d捱埋呢2個月,放產假

仲在家工作?29週流血,原因不明,起碼叫私家醫生寫返2星期病假,萬一一個不幸做公司嘢/壓力攪到早產,影響可以係一世,但公司無左你其實唔會執,好好考慮清楚。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊