懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

由今朝起身開始,間斷咁陰陰痛,唔係話好痛,有點像頭痛咁一下一下。大概在左下方位置

需要看醫生嗎?

未有胎動

大宅

我由大左肚無耐就成日肚痛, 大概痛到18週, 中間睇過無數個醫生都冇咩點理我, 好多都係話子宮擴張緊, 宮縮之類既答案。

之後, 我去左威院急症室, 就入左院做檢查, 查完都係話好多原因導致。

個人覺得check左咁多換一句冇咩特別危險既原因都會令我安心啲,若你好擔心, 不如去睇醫生/ 去醫院。

btw, 不用怕去醫院(我本身好怕), 我發現身邊啲大過肚既朋友總會係懷孕期入過下醫院。

大宅

Lily2020 發表於 19-12-3 19:58
我由大左肚無耐就成日肚痛, 大概痛到18週, 中間睇過無數個醫生都冇咩點理我, 好多都係話子宮擴張緊, 宮縮之 ...

謝謝分享,我平時冇乜痛但因為今日一整天都陰陰痛咁,所以比較多嘢諗,我唔係怕去醫院,但係相信佢哋都解釋唔到,只可以照下BB心跳

我唔敢同老公講因為知佢一定叫我即刻去睇醫生

別墅

babybaby69 發表於 19-12-3 18:44
由今朝起身開始,間斷咁陰陰痛,唔係話好痛,有點像頭痛咁一下一下。大概在左下方位置

需要看醫生嗎?

自從我18週就開始都會陰陰痛 去左睇醫生都係話正常 無特別 真係好痛就攤下咁

別墅

babybaby69 發表於 19-12-3 18:44

需要看醫生嗎?

應該係子宮大左扯到韌帶,我前兩週16週左右都係咁,睇醫生話正常,放鬆心情唔使咁緊張

首頁

尾頁

跳至