3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

珍珠宮

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
soundssweet 發表於 19-12-3 19:09

個人覺得適量睇冇咩唔好。

我係FTM一湊二,電視好有用。

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 EstrellaDamm 的帖子

多數比佢地睇咩類型既電視節目丫?會唔會驚佢地睇到暴力卡通學壞咁?

民房

回覆 soundssweet 的帖子

可以考慮睇啲學習性既電視節目類型,咁就唔驚個小朋友會接受到啲無用或者唔好既訊息,如果有興趣了解多啲,可以睇pm^^

珍珠宮

2019新春慶豚圓

soundssweet 發表於 19-12-4 10:39

多數比佢地睇咩類型既電視節目丫?會唔會驚佢地睇到暴力卡通學壞咁? ...

唔驚,揀嚟睇。港台31台兒童時段嘅卡通片好啱較細,幼稚園年紀嘅小朋友睇。Netflix都有好多啱唔同年紀嘅選擇。如果你有時間心機揀片的話,Youtube有啲都OK,不過唔好畀佢autoplay。

民房

我見NOW都有兒童節目,你多唔多睇NOW?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

soundssweet 發表於 19-12-4 11:48

我見NOW都有兒童節目,你多唔多睇NOW?

我冇睇開NOW。

你小朋友幾大?

民房

[b]回覆 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=350678052&ptid=22947556][color=Olive]EstrellaDamm[/color] 的帖子[/url][/b]

5歲喇,好鍾意睇電視,想佢學多D野睇有學識既野好過成日睇卡通片冇益

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊