夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

兄弟,你上得來講,我相信你都好傷心,不過,我想問你點定義出軌呢樣野,你是否確認老婆實際行為上有同其他男人搞野先?抑或只是精神上同其他男人老死一d ?我唔知係你寫得含蓄,或是老婆真係無肉體出軌,只係同其他男人往來比較親密?
你寫出來,無非想尋求別人支持你的決定,就係原諒老婆~如果你係想離婚,你一早就離左,唔使在呢度講,因為你知道正確的做法是離婚。只係出於對亞仔的內疚,或是出於習慣,過去咁多年老婆都係你左右,突然之間無左,真係會令人周身唔自在。
首先,我當你老婆無肉體出軌,但你老婆都幾不負責任,話走就走,完全唔理個仔,更唔理你的感受,野蠻任性,做事不計後果。只要你老婆自己感覺良好,其他人死晒都唔緊要。
建議你趁早離婚,早d搵過第二個,話是話,你老婆是廣州人,但是否永久性居民身分證?如果仲未係,你要趁早離婚,趁你現在無乜錢時離婚,否則到你差不多供完層樓,層樓又要分俾佢,錢又要分俾佢,身家無左一半,益埋個第三者契家佬,佢就真係多謝你。

珍珠宮

回覆 Christianchu 的帖子

要害係你老婆 隱瞞 打機的朋友同D男人 佢已婚同有子女的事實。你老婆此策略顯示她有引男人上鉤的動機。你唔應該打個男人一巴,咁係 assault 佢可以起訴你。
你當然唔想她走啦,你咁忙,邊有資源認識第二個比她更適合你的女人呢。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

Christianchu 發表於 19-12-3 22:50
我愛佢同埋係唔想個仔無媽媽

如果你可以同老婆離婚後依然保持和平共處0既,個仔唔會無0左媽媽。個仔係會要爸得爸,要媽得媽。
如果你老婆識揀下個男人0既,個仔仲會多個繼父對佢好。
我先生的前妻咪識揀下一個男人,就係揀0左我先生。
我先生幫她教養埋她的一對子女。同佢地補習功課。去邊樹旅行都帶埋佢地一齊去。
買靚嘢畀佢地食同用。攻書攻到佢地讀完大學。
從來同人講都話係自己的子女,冇加個「繼」字在前。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Christianchu 的帖子

你好愛佢加有仔都留唔住佢個心, 你單純想留人, 你無底線咁原諒佢, 可能會令阿仔有番個所謂嘅阿媽, 不過勉強同個不知所謂嘅人一齊生活, 咁係咪對你兩父子生活會健康快樂?

大宅

soso1227 發表於 19-12-3 22:01
重點係結婚7年!
你老婆就係一般大陸女人
結婚有飯票唔返工,

Stereotype is stereotypical

大宅

Christianchu 發表於 19-12-3 22:50
我愛佢同埋係唔想個仔無媽媽

咁佢都唔愛你,醒吓啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Christianchu 發表於 19-12-3 20:26
但上兩個星期我又無意睇到佢電話,見到佢又同個男人msg,然後我無理佢兩個星期,我上星期六趕佢走,開頭諗 ...
可否放佢張相上來先?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

soso1227 發表於 19-12-3 22:01
重點係結婚7年!
你老婆就係一般大陸女人,
結婚有飯票唔返工,
唔係所有大陸女人都係你口中............個類型

禁止訪問

複式洋房

20150618bb 發表於 19-12-4 11:53
可否放佢張相上來先?

放我老婆張相?

子爵府

下一次佢又係咁!你依然繼續啞忍嗎?佢係重視呢個家又點會一次又一次出軌!你放過自己放過別人喇!勉強落去有咩意思?你同小朋友會開心嗎?

珊瑚宮

Christianchu 發表於 19-12-4 12:44
放我老婆張相?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Christianchu 發表於 19-12-3 21:35
太愛佢都無辦法,始終諗住結咗婚,有咩問題都想去修補,唔想郁啲就換

變左心,仲修補d咩?

複式洋房

20150618bb 發表於 19-12-4 13:13

無可能啦,我上嚟係呻下,唔係想人公審佢

複式洋房

Angelice-BeBe 發表於 19-12-4 13:20
變左心,仲修補d咩?

咁相愛有個原因,變都會有個原因,點解以前嘅人可以咁長久,而家又咁高離婚?咪就係而家啲人覺得唔啱就分,唔係去諗下去修補囉,我就唔係咁想郁下就分,始終兩個人可以結婚生仔都係一種緣份

大宅

女人壞咗你就放手吧⋯⋯
找個一位更好的

翡翠宮

回覆樓主:

放女既張相上黎做乜

男歡女愛其實就無乜好講對錯,兩個人相處內就只有你兩個知乜事
佢仲只係黎黎去去同一個人,睇怕吾係玩玩下
你咪等下睇下佢係咪真係分手囉,始終分吾到既你強留佢係身邊又有乜意思。而且終有一日佢頂吾順始終都會走。
愛要相向先成事,仲要層次差多先得,你勉強佢去接受你既愛一定吾長久。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Christianchu 發表於 19-12-4 13:42
咁相愛有個原因,變都會有個原因,點解以前嘅人可以咁長久,而家又咁高離婚?咪就係而家啲人覺得唔啱就分 ...

問題係佢都唔愛你,這個就係原因囉。
若愛你,點解會同其他男人一齊?一段婚姻兩個人都有份,你單方面想修補,佢唔想,都無用。

珊瑚宮

Christianchu 發表於 19-12-4 13:39
無可能啦,我上嚟係呻下,唔係想人公審佢
想幫忙你睇著佢...............我地都唔會公審佢,至於都係你家事係咪?

男爵府

回覆樓主:

唔好意思,樓主恕我直言,你所謂出軌3次,但就咁睇起碼有2次,你老婆同第2個男人有接觸遮,第1次同個男人face time,你又話要離婿,第2次你知道佢地有電話聯络你又話離婚,我唔係幫大6女人,(利申本人係港女)你咁樣太專制,而且離婚係唔可以隨便說出口,你年紀應該不會太大,你咁做只會迫佢走,迫佢離開你,你要明白女人並唔係男人既附屬品,唔通你養佢就要佢言聽計從?你而家如果仲好愛你老婆,大家坐低傾下,睇下仲有冇彎轉啦,但俾個心理預備你,女人死左心,係好難回心轉意的,明白因你太愛佢,而咁緊張,但我覺得做好左,祝好運

首頁

尾頁

跳至