自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
諗住平平地買部手機俾細妹用,中三

大宅

太得閒 發表於 19-12-4 00:38

我女中三,啱啱買咗8 64gb比佢, $3700 分12 期

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

六Plus就唔好啦買其他牌子啦

別墅

6s都唔會啦。最起碼8,行ios13。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cherron416 發表於 19-12-3 16:50
我女中三,啱啱買咗8 64gb比佢, $3700 分12 期

8 同6 差幾代

複式洋房

唔好

Apple電話舊咗唔再支援update
啫係有d app 唔再support 用唔到
6真係好舊 隨時有喱個問題

如果睇價錢為主嘅
寧願買其他牌子 新型號但次一級嘅機
E.g Samsung d 學生機

wcpcelia    發表於 3 天前

大宅

2019勳章

Apple 都有平版model

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

子叮 發表於 19-12-4 03:42
唔好

Apple電話舊咗唔再支援update

完全同意.

我買電話都一定要最新既os. 個仔用左雜嘜機2年, 唔知係佢裝得太多野定係d app 勁左, 部機慢左好多, 舊電又開始壞, 啱啱買左三叔機, 睇下可以玩幾耐...

男爵府

回覆樓主:

why not?
我自己做hi-Tech,但從來唔追電話,啲app夠用就可以。工作就用test machine在公司做。
其實唔明白點解要買新型號俾仔女,想要就自己利市錢+補習+暑期工去買。電話用嚟溝通,並非身分比較。我小朋友用iPhone4,贪巨狗细。
Respect is to be earned not granted!

大宅

我愛Corina 發表於 19-12-4 01:53
8 同6 差幾代

所以咪買8,反正又唔係差幾千
仲平過佢部原有三叔

別墅

2019新春慶豚圓

lalahahaha 發表於 19-12-4 01:11
6s都唔會啦。最起碼8,行ios13。

6s係可以update到iOS 13 架

子爵府

ddcat 發表於 19-12-4 07:43
6s係可以update到iOS 13 架

我部6s都係

update左,其實好多app都仲用到。我都係比小朋友用。
BB你來咗啦?

別墅

2019新春慶豚圓

Mrs·Cheung 發表於 19-12-4 07:46
我部6s都係

update左,其實好多app都仲用到。我都係比小朋友用。

係,小朋友夠用了

子爵府

買8plus啦。。6plus太舊了。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊